Ilyen volt 2022

Győr+
2023.01.15. 08:00

Nehéz, küzdelmes év áll a város mögött de az országon is végigsöprő járvány, és az energiaárak brutális emelkedése közepette is megőrizte pénzügyi egyensúlyát Győr. A nehézségek ellenére is fejlődött, szépült városunk.

Hirdetés

„A jövő érdekében észszerűen, felelősen nekünk is meg kellett alkudnunk a tőlünk függetlenül kialakult helyzettel, de a kötelező feladatainkat elvégezzük, a nem kötelezők esetében új megoldásokat találtunk, az érintett szakemberekkel összefogva és együttműködve. Tervezünk és támogatókat keresünk a terveinkhez, tárgyalunk a megvalósítható jövőről” – nyilatkozta a Győr+ Médiának dr. Dézsi Csaba András polgármester.

Január

Mozgalmasan kezdődött a tavalyi év, az új gázbeszállítóról rendkívüli közgyűlésen döntöttek a képviselők. A gázkereskedő ugyanis, amelyik addig hat éven keresztül megbízható partnerként szállította Győrnek a hő- és melegvíz-szolgáltatáshoz szükséges gázt, egyoldalúan felmondta a szerződést a gáz világpiaci árának emelkedésére hivatkozva, és beszüntette a gázszállítást. A szolgáltatói szerződés egyoldalú, jogtalan felmondása nehéz helyzetbe hozta a várost. A gáz-áremelés tavaly több mint 3 milliárdos többletköltséget jelentett a Győr-Szol számára.

Elindult a győri egyetem fejlesztését meghatározó projekt, az új tudományos és innovációs park megvalósítása. A beruházás első lépéseként a volt kekszgyár emblematikus „kockaépületét” újítják fel és hoznak létre egy nyitott, innovatív és kreatív platformot vállalati-egyetemi-kutatóintézeti kooperációk számára. A kockaépületben 6 szinten, több mint 4 ezer négyzetméteren lesz hely a többi között az egyetem új designképzéseinek is.

Fotó: Vig Norbert

Február

Elkészült a győri Hallgatói és Oktatói Klub energetikai felújítása, szinte teljesen megújult a Bridge. A népszerű épület utólagos hőszigetelést és napelemrendszert kapott, valamint korszerűsítették a fűtést is. A közel 175 millió forint értékű beruházás egy KEHOP-projekt részeként, állami forrásból készült el.

Magyarország kormánya 10 milliárd forint állami támogatást ad a Győri Ipari Park bővítésére. A döntés február elején jelent meg a Magyar Közlönyben. Az ipari park gyakorlatilag betelt, bővítése a város gazdasági továbbfejlesztése érdekében kiemelten fontos – ezt mondta dr. Dézsi Csaba András polgármester.

Műfüves és biztonságos lett a Páva utcai játszótér. A komplex felújítás keretében új játékeszközöket, pihenőpadokat, homokozót helyeztek ki, az esztétikus műfüves burkolattal ellátott területet körbe is kerítették. A beruházás 22 millióba került. 

Orchestral Rick címmel Rick Wakeman adott koncertet a Győri Filharmonikus Zenekarral a Richter Teremben. Az angol billentyűs a Yes alapító tagja volt, az 1970-es évek óta pedig aktív szólóban is. A győri koncert programjában a régi szólólemezek dalai mellett a Yes, és David Bowie legnagyobb slágerei is felcsendültek.

A Kuopio parkban elkezdődtek a parkolólemez tényleges előkészítő munkálatai, megnyitották a park közepén kialakított ideiglenes parkolókat. Az adyvárosi fejlesztés kapcsán a parkolólemez mellett felújítják a meglévő játékeszközöket, új, automata illemhelyet telepítenek, a fás, ligetes területen padokat állítanak fel, illetve futópályát és parki sétautakat építenek. A parkban telefonfeltöltős ülőhelyek és közvilágítási oszlopok is lesznek, a területen wifis internethálózat áll majd az ott tartózkodók rendelkezésére. Az összesen két és fél milliárd forint állami forrásból megvalósuló parkolólemez építésének befejezését 2023 tavaszára tervezik.

Fotó: Marcali Gábor

Új fejezet kezdődött az egykori Zrínyi utcai kórház életében, ugyanis kormányzati támogatással egészségtechnológiai campust és kompetencia-központot valósít meg a Széchenyi István egyetem. Az elmúlt év végén került az intézmény tulajdonába a 2,7 hektáros, 18 ezer négyzetméteres hasznos területű komplexum, azóta megindult az előkészítő és tervező munka – jelentették be februárban. A Széchenyi-egyetem egyelőre tervezéshez kapott kormányzati támogatást. 

Március

Március első napjaiban érkeztek meg városunkba az ukrán menekültek, akik az orosz-ukrán háború miatt kerestek hazánkban menedéket. A győri önkormányzat mellett a Máltai Szeretetszolgálat, a Vöröskereszt, győri cégek és magánszemélyek segítették és segítik a mai napig is a menekülteket szálláshoz, élelemhez, ruhához jutni.

Március első napjaiban rakták le a Győri Református Bölcsőde alapkövét. A közel 600 milliós beruházás keretében egy 2 csoportszobás, 24 férőhelyes, modern, akadálymentes, energiatakarékos bölcsőde épül a Református Egyházközség Kossuth Lajos utcai ingatlanának hátsó oldalán, a Bálint Mihály utcában.

A nemzeti ünnep után kezdődött a 83-as út győri bevezető szakaszának, és két turbókörforgalmának átépítése. A bevezető szakaszt 2×2 sávosra, a Malom utca végén és az Aranyhal étterem mellett többsávos körforgalommá építi át a NIF Zrt.

Elkezdődött a Grabo-sátor átépítése kosárlabda-komplexummá. Az adyvárosi sportlétesítmény kívül-belül megszépül, új funkciót kap, és a verseny-, illetve a szabadidősportot fogja szolgálni, valamint a környezetét is rendbe teszik.

Márciusban lerakták az új mentőállomás alapkövét. A kormány támogatásával 3 milliárd 345 millió forintos központi segítséggel valósulhat meg a létesítmény az egykori Vadász-laktanya területén a Modern Városok Program keretében. Várhatóan már idén ősztől indulhatnak munkába a győri mentők a Szauter utcából.

Fotó: O. Jakócs Péter

Március 15-én díszközgyűlést tartottak a városházán, ahol dr. Dézsi Csaba András polgármester Győr Város Sajtódíjával tüntette ki Nagy Rolandot, a Győr+ Rádió főszerkesztőjét, műsorvezetőjét, sportriportert és Szendi Krisztiánt, a Győr+ Televízió operatőr-vágóját, gyártásvezetőjét. Győr Megyei Jogú Város díszpolgára címet kapott: Bana József, Horváthné dr. Knausz Márta, Paár Attila,  Tőke László Zoltán. Pro Urbe Győr díjban részesült: dr. Andréka György, Borsa Kata, Nagy Péter és Tóth Attila.

Új városrendészeti iroda nyílt Szigetben, a Köztelek utcában, hogy még hatékonyabban tudják őrizni a város biztonságát a szakemberek.

Több mint két évtizednyi szünet után március végén fellebbent a függöny a Czuczor Gergely utcai Padlásszínház színpadán. Nyitó előadásként Karácsony Gergely „152 lépés Auschwitz felé” című darabját láthatta a közönség.

Megrendezték az I. Győri Póni Olimpiát a gyirmóti Rodeo Ranch-en, ahol mintegy harminc óvoda ötszáz óvodása és száz óvodapedagógusa vett részt. A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a győri önkormányzat segítségével valósulhatott meg.

Átadták az Ifjúság körút 31–35. szám mögötti területen a város új kondiparkját.  A központi forrásból létrejött beruházás azért valósult meg, hogy minél több győri kapjon lehetőséget az ingyenes sportolásra.

A Püspökerdőt és a győrszentiváni Tölgyes-erdőt helyi védettség alá helyezte a győri önkormányzat.

Április

Az április 3-ai országgyűlési választásokat Győr két körzetében Simon Róbert Balázs (Fidesz-KDNP) és Kara Ákos (Fidesz-KDNP) nyerte. 

Az április 7-i egészség világnaphoz kapcsolódva 1993 óta lakossági egészségmegőrző programsorozatot rendez a győri WHO Egészséges Városok Programiroda Egészség-Piac címmel. 2022-ben hét helyszínen várták az érdeklődőket egészségügyi szűrővizsgálatokkal, előadásokkal, tanácsadásokkal.

Gerzson és Panka néven adták át a Kálvária utcai játszóteret, ahol fogyatékkal élő és ép gyermekek együtt játszhatnak.  A színes, minőségi, nagy területen kialakított játszótéren többek között helyet kapott egy kombinált vár, egy akadálymentes hajó, egy távcsöves kilátó, oszlopokból kialakított erdő, egy különleges hálós hinta, valamint egy fotósfal, valamint hangokat kiadó elemeket is tartalmaz.

Fotó: O. Jakócs Péter

Új, érzékelős jelzőlámparendszert helyeztek üzembe a Szalay Imre–Liget- és Nyár utca kereszteződésében, amelynek megvalósítása a balesetveszély kereszteződés miatt volt fontos.

Tizenkét magyar költő nevét és legnépszerűbb verseiknek idézetét tartalmazza az a forgatható tábla, melyet a magyar költészet napja alkalmából helyeztek ki a Kodály Zoltán utca 2/C épület elé.

A Káptalandomb és a vár megmaradt részei nemzeti emlékhelyet jelölő sztélét avattak a Káptalandomb lábánál. A nemzeti emlékhelyek a magyar történelem legfontosabb helyszínei, melyek a valóságban és jelképesen is megtestesítik a nemzeti emlékezetet. Két éve a győri Káptalandomb is közéjük tartozik. Az ezt megörökítő feliratos kőoszlopot, a sztélét Zsigmond Attila képzőművész tervezte.

Ingyenes világzenei koncertek, nemzetközi hírű fellépők, táncszínházi produkciók és házfalakon táncoló művészek – mindezt a Bartók-tavasz rendezvénysorozat kínálta, melynek Győr volt az egyik helyszíne. A rendezvénysorozat a Győri Balett GisL című előadásával indult, melyet a fellépők Markó Iván emlékének ajánlottak.

Május

Győr polgári életét bemutató graffiti készült az Arrabona-udvar bejáratánál, a DM-üzlet oldalfalára. A grafika Almási Zétény nevéhez fűződik, a festményt pedig Ozsváth Gergely, a Hősök együttes tagja készítette el.

Fotó: Marcali Gábor

Egy új, minden mozgási igényt kielégítő sportpark létesült Pinnyéden, a Jávor Pál utcában. A modern szabadtéri konditerem lehetőséget teremt az ott élőknek arra, hogy ingyenesen mozogjanak, sportoljanak, egészségesen éljenek. 

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg Győr újvárosi részén az Öt Templom Fesztivált május 12–16. között. Ezúttal is igényes koncertekkel, előadásokkal várták a közönséget a szervezők.

Megkezdődött Győrben az egynyári virágok kiültetése, a Győr-Szol mintegy húsz dolgozója naponta átlagosan 14 ezer tő növényt helyezett ki előre terv és rajzok szerint a virágágyásokba.

Csíkszereda lett Győr legújabb testvérvárosa, az erről szóló megállapodást május közepén írta alá két városvezető Győrben. 

A múzeumi világnap alkalmából mutatták be a nagyközönségnek a megújult Kovács Margit állandó kiállítást. A győri származású keramikusművész alkotásai még 1974-ben leltek otthonra a Kreszta-házban.

Megújult a Kassák úti bölcsőde, a 44 férőhelyes intézmény a belső átalakítás mellett, kívül energetikai korszerűsítésen is átesett, a beruházás közel fél milliárd forintba kerültek önkormányzati és TOP jóvoltából.

Tavaly először egyszínű fehér begóniákat, összesen közel hatezer darab palántát ültettek a belvárosi virágoszlopokba, amelyekből 51 darabot helyezett ki Győr-Szol.

Június

Június első vasárnapjától új helyszínen, az Audi Aréna parkolójában várja a vásárlókat, árusukat az „ETO-piac”.

Június 3-19 között rendezték meg a XVII. Magyar Táncfesztivált és a 7. Gyermektánc Fesztivált.

Fotó: Vig Norbert

Az Ünnepi Könyvhét eseményei pedig június 9 .és 11. között zajlottak városunkban könyvújdonságokkal, író-olvasó találkozókkal.

Kikerültek a napvitorlák a játszóterekre, összesen 66 helyszínen, mintegy nyolcvan eszköz védi a naptól elsősorban a homokozókat és a csúszdás játékokat.

Átadták a Móra Ferenc Sportiskolai Általános Iskola és Szakgimnázium új, modern kosárlabdapályáját. A pálya megépítése a győri önkormányzatnak és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének köszönhető.  

Közösségi összefogásra hívtuk olvasóinkat, nézőinket, hallgatóinkat. Győr első kerekesszékes csapatának, a Győri Szekereknek megalakulásához, a sporteszközök beszerzéséhez kértünk segítséget. Előzetesen 1 millió forint volt a cél, végül 1.111.000 forint gyűlt össze a jószándékú győriek segítségével. Az összeget Knézy Jenő, a Győr+ Média vezérigazgatója június közepén adta át a Győri Szekerek képviselőinek.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Konzorciuma által bruttó közel 30 milliárd forintból megvalósult a „Mosoni-Duna torkolati szakaszának vízszint rehabilitációja” európai uniós beruházás, melyet már régóta várt a régió lakossága. A projektzáró rendezvényt június 23-án tartották a Mosoni-Duna torkolati műtárgynál.
Fotó: Marcali Gábor

Június végén  a Jaurinum Összművészeti Fesztivál várta a színház, a zene és a szakrális értékek kedvelőit több helyszínen, színes előadásokkal.

Szent László-nap alkalmából Szent László-érem díjban részesült Csepi László, Malasits Zsolt Ferenc, Pálfalvi Gábor és Radek József.

Július

Két év után újra megrendezték a Győrkőc Fesztivált, három nap alatt tíz helyszínen mintegy ezer program várta a családokat. 

„Energiát adunk a győrieknek! Lámpaégőcsere-programot indítunk ősszel, LED-re cseréljük a világítótesteket a lakásokban” – jelentette be a polgármester július elején.

Gyárvárosban, a Tompa utca Nagysándor József útra csatlakozó ágánál burkolat cserét hajtottak végre 200 négyzetméteres szakaszon.

Európai uniós támogatással, 537 millió forintból újultak meg a Szigethy Attila és az Ipar út fontos szakaszai.

A marcalvárosi víztorony melletti területen adták át hazánk legnagyobb és legmodernebb görparkját. A közösségi tér minden gördülő sporteszközzel használható: a vállalkozó szellemű sportolók BMX-kerékpárral, rollerrel, görkorcsolyával, gördeszkával, illetve snakeboarddal és streetboarddal is száguldhatnak rajta.

Fotó: O. Jakócs Péter

A Reptéri út Martin út és Hűtőház út közötti 1152 méteres szakasza újult meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert európai uniós támogatásnak köszönhetően. Az út mellett megújult a kerékpárút az önkormányzat egy másik európai uniós támogatással a „Kerékpáros közlekedési hálózati infrastruktúra- és szolgáltatás – fejlesztés Győrben” című projekt keretében építette meg a Reptéri út mellett futó kerékpárutat, mely a gyalogosok számára is biztonságos közlekedést jelent. Ez a beruházás bruttó 260 millió 360 ezer forintba került. Az útburkolat-felújítás, a kerékpárút építése, a csapadékvíz elvezetése mellett a közvilágítás is megújult a szakaszon.  

Augusztus

Biztonságosabb lett a József Attila utca–Királyhágó utca csomópont, ahol többek között új balra kanyarodó sávot alakítottak ki, kicserélték az aszfaltréteget, felújították a járdát és csapadékvízelvezető is készült összesen 78 millió forintból.

Steve Hackett,  a Genesis egykori tagja adott koncertet a Djabe együttessel közösen a Richter Teremben.

Szeptember

A székely himnusz elnevezésű emlékművet, mely Csaba királyfit ábrázolja, és Lebó Ferenc szobrászművész készített, október 6-án avatták fel, a Simor János püspök terén. 

Fotó: Vig Norbert

Győrszentiván biztonsága, az ott élők egészségének védelme érdekében a törvényekben előírtakon túl is környezeti értékelést végeztet el a győri önkormányzat. Saját pénzből méréseket rendelt meg, illetve új immissziós mérőkonténert is vásárolt és működtet.

Megújult környezetben tölthetik bölcsis éveiket a győrszentiváni kisgyermekek. Az energetikai korszerűsítést 188 millió forint uniós pályázati pénzből sikerült megvalósítani.  Szigetelték a falakat és a tetőt, kicserélték a nyílászárókat, s az új gázkazán mellett napelemeket is felszereltek az épületre. Az uniós támogatás mellett a győri önkormányzat további harmincmillióval járult hozzá a munkálatokhoz. Ennek köszönhetően többek között új padlót kaptak a helyiségek, a falakra lambéria került, valamint minden szobát kifestettek. Az apróságoknak akadálymentes, biztonságos terasz is készült.

Felszentelték a bazilika új harangjait: Szentháromság – „Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek!” – 4.745 kg és 1970 mm átmérőjű; Szent Mihály – „Szent Mihály arkangyal, védelmezz minket!” – 1958 kg, 1530 mm; Magyarok Nagyasszonya – ez a jelenleg is meglévő – 1300 kg, 1300 mm; Szent András apostol –„Elvitte őt Jézushoz” – 1064 kg, 1155 mm; Szent István király – „Magyar népünk apostola és királya, könyörögj érettünk!” – 745 kg, 1028 mm; Szent László király – „Magyarország Szent Lászlóban lett kereszténnyé és szentté” – 425 kg 850 mm; Boldog Apor Vilmos püspök – „A kereszt erősíti a gyengét, szelídíti az erőset” – 275 kg, 758 mm.

Fotó: Ács Tamás

Az Audi bővítette szerszámgyárát. A legmodernebb technológiák, lézervágó berendezések, flexibilis robotcellák, hálózatba kapcsolt digitális rendszerek szolgálják az Audi Hungaria exkluzívszériás gyártáskapacitásának bővülését, a szerszámüzem jelentős bővítésével.

Október

Likócson a Kövecses utca és Pesti utca kereszteződésénél a régi játszóteret felújították, új elemekkel látták el a Győr-Szol munkatársai, így biztonságosabbá váltak az eszközök.

Lions sétányt avattak a Kálóczy téren, a kőszobrokat a győri Lions klubok készíttették alapításuk kerek évfordulóján. 

A Magyar Géniusz kincsei című kiállítás október 30. és december 30. között volt látható az Esterházy-palotában. A vándorkiállítás lehetővé tette, hogy nemzetünk örökségét, legjelentősebb műtárgyait egy időben és egy helyen megcsodálhassuk.

Fotó: Vig Norbert

Újvárosban, a Szalay utcában új bölcsőde épül, ugyanis a győri önkormányzat sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében infrastrukturális fejlesztésre. A győri önkormányzat beruházásában, az Európai Unió támogatásával valósul meg a 6 csoportszobás, 84 férőhelyes intézmény. Az új intézmény alapkövét november elején rakták le.

Fotó: O. Jakócs Péter

Közel félmilliárd forintos pályázati támogatásnak köszönhetően, kívül-belül megújul a Széchenyi István Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskolája. A beruházás energetikai korszerűsítést, eszközbeszerzést, burkolatcserét, udvarfelújítást és akadálymentesítést is tartalmaz. Az intézményben szeptembertől innovatív, élményalapú oktatási program indult, így elmondható, hogy az iskola kívül-belül megújul.

November

Légszennyezettség-mérőt telepítettek Győrszentivánra november elején, a speciális mérőműszer, két héten keresztül, két mérőponton folyamatosan ellenőrizte a levegő minőségét a településen. A vizsgálatot a győri önkormányzat rendelte meg.

A győri állatkertben megnyílt a télen-nyáron egyaránt használható, több mint 700 m2-es közösségi tér. A hely egy rendhagyó játszóház, ahol a régióban egyedülálló módon találkozhatunk interaktív állatbemutatókkal, állatsimogatóval, játszóházzal, ugrálóvárral. Születésnapok, egyéb családi rendezvények, csapatépítő tréningek helyszíneként is szolgál.

Alkalmazkodva a megváltozott körülményekhez, takarékos és kicsit kisebb volt idén a XXI. Győri Könyvszalon. November 18-tól 20-ig a Kisfaludy Károly Könyvtárban várták az érdeklődők, könyvújdonságokkal, író-olvasó találkozókkal, izgalmas programokkal.

Átadták a 81-es számú főút Tatai úti megújult turbókörforgalmát. A stratégiai jelentőségű, nagy forgalmú közlekedési csomópont 930 millió forintos uniós támogatásból és a győri önkormányzat 200 millió forintos önerős hozzájárulásából készülhetett el. A körforgalom mellett megújultak a kapcsolódó utak, elkészült a kerékpáros és gyalogos sáv, és egy új közlekedési rend alakult ki.

Fotó: Győr+

A Győrkőcligetben újabb, mintegy 80 facsemetét ültettek el. A DAC-pálya mellett, a marcalvárosi kiserdő részeként.  Dr. Dézsi Csaba András polgármester kezdeményezésére, megválasztása óta minden győri újszülött családja igényelhet egy fát. A csemetét az igénylők elültethetik saját lakókörnyezetükben, vagy pedig a Győrkőcligetbe kerül. Összesen 180 fácska nevelkedik a ligetben, amelyből hamarosan egész erdő válik.

Országos Arany Rózsa minőségi díjat kapott Győr, a Magyar Turisztikai Ügynökség idén 29. alkalommal meghirdetett „Virágos Magyarország” országos környezetszépítő versenyen.

Az elmúlt időszakban Győrben nyolc helyszínen összesen 7,5 km kerékpárút épült vagy újult meg az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásában, mintegy 550 millió forintból. November végén Bácsán 290 méteres új kerékpárutat avattak fel ünnepélyes keretek között.  

Fotó: Marcali Gábor

December

Még biztonságosabb lett a Győrt és Pannonhalmát összekötő kerékpárút, többek között forgalomtechnikai tükrök, korlátok és nyomógombos jelzőlámpák létesültek a 18 kilométeres kerékpárút mentén, 300 millió forintból.

Takarékosság jellemezte az idei adventi fesztivált, a karácsonyi vásár mellett, az érdeklődők ezúttal is felülhettek az óriáskerékre és a hangulatos látványelemek sem maradtak el a Széchenyi térről és a Dunakapu térről.

Fotó: Ács Tamás

Elkészült a marcalvárosi Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum energetikai fejlesztése, ami több mint 850 millió forintból nemcsak külsőre lett szebb, de komoly energiaköltségeket is spórolhat az intézmény.

Ismét megkapta a Távhő Ökocímkét a Győr-Szol Zrt. Távhőszolgáltatási Igazgatósága. A minősítő védjegyet a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége (MaTáSzSz) 2017-ben azzal a céllal vezette be, hogy a fogyasztók számára tájékoztatást adjon a távhőrendszerek környezetre gyakorolt hatásáról 

Fotó: Győr-Szol

A Győrrel jogvitában álló, a korábbi gázszerződést egyoldalúan felmondó Global NRG Zrt. és a Győr-Szol Zrt. között megállapodás született. A Global NRG Zrt. kártérítés jogcímen a Győr-Szol Zrt. részére egyezségi összegként 2 milliárd 262 millió 414 ezer forintot fizetett. 

December végére elkészült a József Attila úti rendelőkomplexum, amely energiatakarékos, akadálymentes és a mai kor követelményeinek megfelelő épületegyüttes lett. Folyik a  használatbavételi engedélyhez szükséges hatósági eljárás, ennek lezárultával költözhet vissza a rendelés az épületbe. 

Legyél Te is egy gyermek Jézuskája, fogadj örökbe egy kívánságot! – ezzel a kéréssel fordultunk a győriekhez. Jótékonysági felhívásunkkal a Bagolyvár Gyermekotthon lakóit szerettük volna meglepni, akik lerajzolták és elküldték nekünk kívánságaikat. Ám a kezdeményezés olyan sikeresnek bizonyult, hogy kibővítettük akciónkat, így a Bárczi Gusztáv Óvoda Iskola és Kollégium tanulóinak álma is teljesülhetett.

Fotó: Ács Tamás

Hirdetés