Hirdetés
Címke: Győr
Hirdetés
Hajba Ferenc 2021.03.05.

Mária Terézia adománya 1743. március 6-án Győrnek

Hétszázötven évvel ezelőtt V. István Győrt a királyi városok sorába emelte. Mária Terézia pedig 1743. március 6-án szabad királyi városi rangot adományozott Győrnek. Az ehhez kapcsolódó míves, eredeti levéltári dokumentumokat a polgármester és a levéltár szakemberei mutatták be a sajtónak a városháza dísztermében.

Kárpát Zsolt 2021.03.04.

Előkerült a városháza egykori kulcsa

Különleges kulcsot kapott szerdán dr. Dézsi Csaba András. A győri polgármester a Városházán, korábban évtizedeken át portásként dolgozó Tátrai László unokájától vette át a családi relikviát.

Kárpát Zsolt 2021.03.04.

Megyénk lehet az ingatlanpiac motorja

Élénkülés jellemezte az utóbbi években a Győr-Moson-Sopron megyei lakáspiacot, amely több szempontból is kivételesnek számít az országon belül

Győr + 2021.03.04.

Jelentős bérfejlesztés a Széchenyi Egyetemen

A győri Széchenyi István Egyetemnek modellváltó intézményként 15 százaléknyi többletforrást biztosít az állam a fizetések és juttatások emelésére idén. A bérrendezés még ebben a hónapban megtörténik úgy, hogy az oktatóknak-kutatóknak nyújtott eddigi jövedelmi lehetőségek is megmaradnak. Közben zajlik a teljesítményértékelési és ösztönzési rendszer kialakítása, ami tovább javuló bérszínvonalat eredményez majd.

Győr + 2021.03.03.

Kezdődik az élelmiszergyűjtés a templomokban

A Magyar Katolikus Konferencia immár hagyományos módon az idei nagyböjtben is tartósélelmiszer-gyűjtést szervez „Tartós szeretet” címmel. A hívek adományaikat a templomokban az erre kijelölt helyen március 7. és 14. között helyezhetik el.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat