Hirdetés
24 óra
Hirdetés
mti 2020.10.23.

Jellemzően online emlékezett idén az ország

A járványhelyzet miatt az 1956-os forradalom és szabadságharc 64. évfordulóján is jellemzően online emlékezett az ország. A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs Orbán Viktor miniszterelnök részvételével a pénteki nemzeti ünnepen is ülésezett.

Nagy Roland 2020.10.23.

Magyar márkában meccselnek

Mezt váltott a győri női kosárlabda csapat. A lányokat a szezon elejétől új sportszergyártó cég öltözteti.

Hajba Ferenc 2020.10.23.

Győr volt a forradalom második fővárosa

Nem hivatalos történelmi álláspont, de igaz, hogy Győr az 1956-os forradalom második fővárosa volt. Legismertebb érdeme, hogy itt alakult meg a Dunántúli Nemzeti Tanács, melyhez még a Tiszántúlról is csatlakoztak megyék. Bana József történész, kutató, a Győri Városi Levéltár igazgatója egyetemen oktatja azt a korszakot, melyben kitört a zsarnokságot a középen lyukas zászló jelképével megtagadó, új nemzeti identitást kereső forradalom. Vele beszélgettünk.

Kárpát Zsolt 2020.10.23.

Egyházak is részesülnek a Magyar Falu Programból

Felújították a Pannonhalmi Apátság plébániaépületét a Magyar Falu Program keretében. A komplexumban kiépítették a központi fűtésrendszert, kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a vizesblokkot mintegy 8 millió forintból.

mti 2020.10.23.

Meredeken emelkedik a járvány

A koronavírus-járvány második hullámának meredeken emelkedő szakasza figyelhető meg, ami miatt számítani kell a fertőzöttek számának további növekedésére - nyilatkozta pénteken az országos tisztifőorvos a közmédiának.

Ficsór Dávid 2020.10.23.

Átadták a felújított Muskátli utcát

Átadták a felújított Muskátli utcát, melynek ütemezése csatlakozik a környező utcák felújítási sorrendjéhez. A beruházás 36 millió forintból valósult meg, amit az önkormányzat biztosított az Útkezelő Szervezet költségvetésében.

Papp Zsolt 2020.10.23.

Az 1956-os hősökre emlékeztünk

A város koszorúzási ünnepségen emlékezett az 1956-os Forradalom és Szabadságharc eseményeire és hőseire. Az ünnepség után Dr. Dézsi Csaba András polgármester távolította el a „Lenin út” táblát egy Baross úti épületről.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat