Lions sétányt avattak Révfaluban

J. Kovács Andrea
2022.10.12. 17:08

Oroszlánok között sétálhatunk, üldögélhetünk mostantól a Kálóczy téren. A kőszobrokat a győri Lions klubok készíttették alapításuk kerek évfordulóján.

Városunkban 1992-ben alakult meg az Első Győri Lions Klub, 2002-ben az Arrabona Lions Club, 2012-ben pedig a Patrónus Lions Club.

A Lions a világ egyik legnagyobb jószolgálati szervezete. Önkéntes alapon szerveződő közösség, a tagok elsősorban a látássérülteket, a rákban szenvedő gyermekeket segítik, de támogatják az egyéb fogyatékkal élőket, valamint a környezetvédelmet, az éhség leküzdését, valamint a cukorbetegség megelőzését is.

Az avató ünnepségre eljött Koncsik István, a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzója, aki beszédében hangsúlyozta: öröm látni és tapasztalni, hogy a három győri klub hajlandó együtt dolgozni, gondolkodni, jótékonysági rendezvényeket szervezni és közösen ünnepelni. Ennek a gyümölcsöző kapcsolatnak állít emléket a park sétánya.

A város vezetése nevében Rózsavölgyi László, az Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnöke köszöntötte a megjelenteket: „Azért fontos a Lions sétány, mert segítségével felhívjuk a győriek figyelmét arra, hogy mennyi tehetség, mennyi kincs rejtőzik városunkban, hiszen épületek, sétányok, azaz történelmi fogódzók nélkül nem lehetnénk Magyarország műemlékekben harmadik leggazdagabb városa. Mindannyian érezzük, hogy egyensúlyát vesztett és bizonytalan világunkban nem engedhetjük el történelmi gyökereinket, kultúránkat. Mindannyian érezzük, hogy csak a tettek hozhatnak változást az életünkbe” – mondta az elnök.

Ezután a klubok soros elnökei szóltak a hallgatósághoz, majd egyesével leleplezték a szobrokat.

A rendezvényen közreműködött Jáger András színművész.

Első Győri Lions Klub – Szemethyné Verebélyi Gabriella – soros elnök
Arrabona Lions Club Győr – Tatai Lajos – soros elnök
Patrónus Lions Club Győr – Szabó-Cseszneki Nikolett – soros elnök

Galéria: Marcali Gábor

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka, J. Kovács Andrea

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #híradó | #lions | #révfalu | #szobor |