Hirdetés

A győriek „örökbe fogadtak” egy kerekesszéket!

Fotó: O. Jakócs Péter
Ficsór Dávid, Mireider Máté
2022.06.15. 18:01

Április végén újra közösségi összefogásra hívtuk olvasóinkat, nézőinket, hallgatóinkat. Győr első kerekesszékes csapatának megalakulásához, a sporteszközök beszerzéséhez kértünk segítséget.

Hirdetés

Előzetesen 1 millió forint volt a cél, végül 1.111.000 forint gyűlt össze a jó szándékú győriek segítségével. Az összeget Knézy Jenő, a Győr+ Média vezérigazgatója szerdán adta át a Győri Szekerek képviselőinek.

„Azt gondolom, az emberek jóságának köszönhető, hogy sikeresek az ilyen akciók. Illetve az nagyon fontos, hogy most már keresnek minket. Rájöttek az emberek itt a városban, hogy ha a Győr+ Médiához fordulnak, akkor mi tudunk nekik segíteni. Most is erről volt szó tulajdonképpen, hiszen a munkatársaim és a győriek segítségével sikerült összeszedni ezt az összeget erre a kerekesszékre” – mondta a vezető.

Hirdetés
Fotó: O. Jakócs Péter

Auer Károly, a Megyei Kézilabda Szövetség elnöke nagyon örült a sikeres akciónak, hisz szeretnének minél több nehéz helyzetben lévő embernek segíteni a sport által.

„Azt gondolom, hogy nem csak a város hangja vagytok, hanem a város szíve! Olyan szeretettel álltatok mellénk, melynek nem lehetett más az eredménye, csak a siker.

Mi ezt az összeget a Győri Szekerekre fordítjuk, bízunk abban, hogy sok olyan fogyatékossággal élő győri sportolni vágyót tudunk megszólítani, akiknek egy új irányt tudunk mutatni. Hisz a sport mindenre megtanít!” – emelte ki az elnök.

„A csapat nevében szeretném megköszönni mindenkinek a támogatást, amit az akció során nyújtott, nagyon várjuk, hogy végre elkezdhessük a rendszeres edzéseket az új eszközeinken” – mondta Szabó Lőrinc, a csapat kapitánya. A jelenleg 7-8 stabil taggal működő Győri Szekerek vezetője már az előttük álló feladatokra készül. Edzőtábor vár a gárdára, majd augusztusban megérkeznek a speciális kerekesszékek is, melyek lehetővé teszik a rendszeres edzéseket. 

Szabó Lőrinc. Fotó: O. Jakócs Péter

Csomor Tibor, a Megyei Parasport Bizottság elnöke hangsúlyozta, komoly szakmai munka kezdődik a hétvégén és szeptemberben elindulhat a magyar kerekesszékes kézilabda bajnokság is torna rendszerben.

A Győri Szekerek képviselői a Győr+ Rádióban is vendégeskedtek, ahol Bajzát Zsuzsi, Nagy Roland, és Orosz Sanyi beszélgettek a gyűjtésrő, edzésekről:

A Győr+ Média gyűjtésén kívül közvetlenül is nagyon sokan segítettek a Győri Szekereknek. Különböző cégek és vállalkozások további 3 150 000 forinttal segítették a Győri Férfi Kézilabdáért Közhasznú Alapítványt, magánszemélyektől 52 500 forint érkezett.

Petz Dávid, az Erda Szolgáltató Kft ügyvezetője elmondta: szívesen álltak a kezdeményezés mellé. „Nagyon fontosnak tartom, hogy bárkinek lehetőséget adhatunk a sportolásra a gyűjtésen keresztül” – emelte ki a cégvezető.

„Sportkedvelő emberként fontosnak tartom, hogy azok is tudjanak sportolni, akik mozgásukban korlátozottak. Ha megtehetjük, kötelességünk, hogy segítsük azokat a társainkat, akik rászorulnak, adjuk meg a lehetőséget azoknak, akik szeretnének a lehetőségeik szerint egészségesen élni” – részletezte Kosár Dezső, a Visimpex Hungary ügyvezetője.

„Mind a sport iránti szeretet, mind a hátrányos helyzetű csoportoknak nyújtott támogatás vezetett minket abban, hogy támogassuk a kezdeményezést” – mondta Németh Tamás, az Arrabona EGTC igazgatója, aki arra is rámutatott: „nem is gondolnánk, hogy mennyit tudunk segíteni azzal, hogy ezt a lehetőséget megteremtjük azoknak, akik mozgáskorlátozottak”. Az igazgató azt is kiemelte: nem csak a helyi jellege miatt érzi fontosnak a Győri Szekereket, hanem a társadalmi haszna is kiemelkedő.

Vitéz Zoltán és Szabó Gábor, a CarmenRent Kft. vezetői elmondták: érzékenyek a társadalmi jelenségekre. „Amit kapunk, amit keresünk, abból vissza kell juttatni azoknak, akik rászorulnak. Szerettünk volna segíteni a csapat megalakulásában, ezért fogadtunk örökbe mi is egy kerekesszéket!”

„Látásból ismertük Szabó Lőrincet, a csapat kapitányát, így szereztünk tudomást a gyűjtésről. Úgy éreztük, jó helyre megy az adomány, hiszen nem csak egy bankszámlaszámot láttunk. Fontos számunkra a jótékonyság és a sport támogatása” – foglalta össze Polgár Szabolcs, a POL-Inert Kft. ügyvezetője.

Varga Klaudia, az UNI Famulus Kft. ügyvezetője kiemelte: „A Széchenyi István Egyetem, a Pannon Famulus Kft. és az UNI Famulus Kft. közös adományát adtuk át. Dr. Filep Bálint, a Széchenyi István Egyetem elnöke javasolta, hogy támogassuk a Győri Szekereket. Úgy éreztük, hogy ez egy színvonalas, fontos projekt, ezért szívesen támogattuk is. Az egészségtudományi tanszék nagyon fontos az egyetem számára, így az egészséggel kapcsolatos kezdeményezéseket is kiemelten kezeljük.”

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Újabb jótékony akció, újabb sikeres kampány, most már együtt gurulunk! Hajrá, Győri Szekerek!

likeold
a fb oldalunkat