Látványos zárókoncerttel fejeződött be a Győrkőcfesztivál

Fotó: Mekliz, Gaál Doroti
Pécskai István
2022.07.03. 21:17

Véget ért az országszerte, de még a határainkon túlról is több ezer embert a városba csábító Győrkőcfesztivál. A 15. alkalommal megrendezett esemény záró programjaként a Vaskakas Bábszínház művészei léptek színpadra a Radó-szigeten, a társulat a legnépszerűbb produkcióit mutatta be.

A zenés, éneklős, táncos produkciók láthatóan elnyerték a gyermekek tetszését. A lurkók és a felnőtt kísérők is élvezték a látványos előadásokat, sokan közülük táncra perdültek a nézőtéren.

,,Jó volt?”kérdezte Kocsis Rozi a Vaskakas Bábszínház igazgatója a gyerekektől, akik kétszer is hatalmas igennel válaszoltak.

,,Elképesztő két napon vagyunk túl. Véget ért a fesztivál, de ne szomorkodjunk. Már alig várjuk, hogy jövőre, a tizenhatodik Győrkőcfesztiválon itt legyetek – mondta a gyerekeknek Kocsis Rozi, aki szerint minden várakozást felülmúlt az idei programsorozat.

Jól jellemzi, mennyire népszerű volt a Győrkőcfesztivál ebben az esztendőben, hogy szombaton minden zsírkréta, színes ceruza és papír elfogyott, amit két napra készítettünk. A kollégákkal gyorsan be kellett szereznünk ezeket az eszközöket, hogy a gyerekek vasárnap is tudják őket használni. Csodálatos volt minden, jövőre újra találkozunk.”

Galéria: Mekliz Fotó, Gaál Doroti

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt