Hirdetés

Hömpölygő gyermektömeg a Győrkőcfesztiválon

Fotó: Fotó: Mekliz, Gaál Doroti
Pécskai István
2022.07.03. 16:14

Vasárnapra sem csökkent a Győrkőcfesztivál népszerűsége. Rengeteg gyermek lepte el Győr belvárosát. A Széchenyi téren, a Radó-szigeten, a Vársétánynál és az összes többi helyszínen is szinte csak mosolygós lurkókat lehetett látni, akik élvezték a programokat.

Hirdetés

Örömmel vették igénybe a játékokat, önfeledten ugráltak a medencékben, nagy érdeklődéssel figyelték az előadásokat, s tekintették meg a kiállításokat. A fesztivál helyszínein járkálva jó érzés mindezt megtapasztalni. A gyerekzsivaly, a friss lángos és a vattacukor jellegzetes illata is hamisítatlanná teszi az eseményt.

Különleges varázsa van a rendezvénynek, ami abból szintén látszik, hogy nem csupán a gyermekek, hanem az őket elkísérő felnőttek is élvezik a fesztivált. Olykor még a nagymamák és a nagypapák is lelkesen próbálják ki a képességfejlesztő játékokat…

Hirdetés

,,Nagyon boldog vagyok, hogy idén ismét kihozhatom az unokámat a Győrkőcfesztiválra. Balázs előzetesen azt mondta, hogy szeretne sok előadást megnézni, s igyekszik majd kipróbálni a lehető legtöbb játékot. Számomra a legnagyobb öröm, ha az unokám boldog, s erre minden lehetősége megvan a fesztiválon. De volt olyan játék, amelyet még én is kipróbáltam” – mondta a kis Balázst elkísérő Erzsi néni.

Csak bízni lehet benne, hogy többé nem kerül veszélybe a Győrkőcfesztivál megrendezése – sajnos a koronavírus-járvány miatt korábban kétszer elmaradt a rendezvény. Idén is látszik, kiváló ötlet volt létrehozni a fesztivált, amelyet remélhetőleg jövőre újfent nagy sikerrel bonyolíthatnak le a szervezők.

Galéria: Mekliz, Gaál Doroti

likeold
a fb oldalunkat