Hirdetés

Modern kondipark létesült Pinnyéden

Fotó: O. Jakócs Péter
Földvári Gabriella
2022.04.29. 11:24

Pinnyéden egy új, minden mozgási igényt kielégítő sportpark létesült a Jávor Pál utcában. A modern szabadtéri konditerem lehetőséget teremt az itt élőknek arra, hogy mozogjanak, sportoljanak, egészségesen éljenek.

Hirdetés

A tolódzkodásra, húzódzkodásra, has- és hátizom erősítő, fekvőtámasz gyakorlatokra, valamint lépcsőzésre, létramászásra, párhuzamos korláton végezhető gyakorlatokra és függeszkedésre alkalmas eszközöket, a szabadtéri fitnesz termet már birtokba is vették a környéken élők, egyénileg is és csoportosan is, a lelkes helyiek pedig már edzéseket szerveznek.

A pénteki átadón dr. Dézsi Csaba András polgármester maga is kipróbálta a „fitneszgépek” egy részét. „Nagyon praktikusak, könnyen, jól lehet használni őket, jól lehet itt kondizni. Egy hónapja Adyvárosban adtunk át hasonlót, de ez komplexebb, úgy gondolom, minden városrészben kellene lennie egy ilyen sportparknak.”

Hirdetés

A környék, Sziget, Újváros, Pinnyéd mindig is sportos városrésznek számított, az elmúlt években pedig több fontos fejlesztés is történt a területen: a Bercsényi liget felújítása, a Magyar Vilmos uszoda megújítása, az új Aqua Sportközpont és az Olimpiai Sportpark megépítése. „Pinnyéden a park helyén tíz évvel ezelőtt még egy lerobbant terület volt, mostanra eljutottunk oda, hogy a város egyik legszebb parkja, piknik ligete jött létre. Foci- lábtengó- és kosárpálya, játszótér, pingpong-asztal, bográcsozóhely és most az új kondipark teszi teljessé a zöld környezetben, a jó levegőn a kikapcsolódási és sportolási lehetőségeket az itt élő fiatalok, családok számára” – hangsúlyozta Szeles Szabolcs alpolgármester a terület önkormányzati képviselője.

A beruházás a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében, a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. közreműködésével valóst meg 21 millió forintból.

Galéria: O. Jakócs Péter

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

likeold
a fb oldalunkat