Elkészült a József Attila úti rendelőkomplexum

Földvári Gabriella O. Jakócs Péter
2022.12.26. 15:10

Befejeződött a József Attila úti rendelő felújítása. Jelenleg a használatbavételi engedélyhez szükséges hatósági eljárás folyik, ennek lezárultával költözhet vissza a rendelés az épületbe.

Komplex felújításon és bővítésen esett át a József Attila úti orvosi rendelő. Az engedélyeztetést követően három felnőtt-, három gyermekpraxis, valamint öt védőnői szolgálat áll a lakosok rendelkezésére. A komplex átalakítás részeként energetikai felújítás történt, nyílászárócserékkel, akadálymentesítéssel és a projekt részeként felújítják az épület előtti útszakaszt és parkolókat alakítanak ki.

A munkálatok tavaly augusztusban kezdődtek, melynek keretében a gyermekorvosi és a háziorvosi rendelők közé egy védőnői épületszárnyat is felhúztak. Az épületkomplexum több akadálymentes bejáratot is kapott, és mindhárom egységben akadálymentes mosdót, valamit információs és irányjelző táblákat alakítottak ki. Így a rendelők és a védőnői szolgálat által nyújtott szolgáltatások minden típusú fogyatékkal élőnek biztosított lesz.

Megtörtént az épületegyüttes hőszigetelése is, új nyílászárókat építettek be a kor energiatakarékossági követelményeit teljesítő paraméterekkel. Az egyes épületegységekben külön-külön helyezték el a fűtést szolgáltató gázkazánokat, melyeket saját szabályozóval látták el, így az adott épület egyedi igényeihez igazítható a fűtés. Radiátoros fűtőrendszert építettek ki, ahol pedig erre nem volt lehetőség, ott kiegészítő fűtésként padlófűtést alkalmaznak, így az épület adottságait figyelembe véve a lehető legenergiatakarékosabb és legköltséghatékonyabb fűtési rendszerrel rendelkezik az épületegyüttes” – tájékoztatta lapunkat dr. Dézsi Csaba András, polgármester.

A „József Attila úti rendelő átalakítása és bővítése” című TOP-projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásban valósul meg. A támogatás összege közel 533 millió Ft. A támogatás mellé közel 13,5 millió Ft saját forrást biztosított a győri önkormányzat.

Kapcsolódó témák: #háziorvos | #Szabadhegy |