A játék összeköt

Különleges játszótérrel gazdagodott Győr

Fotó: O. Jakócs Péter
Földvári Gabriella
2022.04.07. 12:05

A fogyatékossággal élő és az ép gyermekek közösen játszhatnak a csütörtökön átadott Kálvária úti játszótéren, amely a Gerzson és Panka nevet viseli.

Az új, színes, sokoldalú, minőségi, nagy területen kialakított játszótéren többek között helyet kapott egy kombinált vár, egy akadálymentes hajó, egy távcsöves kilátó, oszlopokból kialakított erdő, egy különleges hálós hinta, valamint egy fotós fal. A magaságyásokba gyógynövényeket ültettek, különböző textúrájú burkolatokat próbálhatnak ki a gyerekek, valamint hangokat kiadó elemeket is beépítettek a játékokba.

Dr. Dézsi Csaba András polgármester az új közösségi tér avatóján kiemelte: választókörzetében óriási igény volt egy biztonságos játszótér kialakítására, mert a környéken iskola van, sok kisgyermekes család él, is itt találhatók az önkormányzat akadálymentesített lakásai is.

„Büszke vagyok arra, hogy Gerzson és Panka, az általam írt mesekönyvek főszereplői adják a játszótér történetét” – emelte ki a polgármester.

Ez a 18. befogadó játszótér, amely a Szerencsejáték Zrt. „A játék összeköt!” programjának keretében valósult meg, azért, hogy a gyerekek a közös játék útján ismerhessék meg egymást. Itt mutatták be Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok, olimpikon vízilabdázót, aki érintett szülőként a játszótérépítési program jószolgálati nagykövete. „ Fontosnak tartom, hogy felhívjuk a figyelmet az akadályokra, hogy nyitottabbak legyünk a társadalom fogyatékossággal élő tajgaira.”

A különleges játszótér kivitelezője a Győr-Szol Zrt. volt.

Galéria: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó témák: #átadás | #fejlesztés | #Győr | #játszóterek |