Hirdetés

78 millióból újult meg a szabadhegyi csomópont

Fotó: Vig Norbert
Zombai-Kovács Ákos
2022.07.29. 12:31

Majdnem pontosan 78 millió forintból lett kényelmesebb és biztonságosabb egy szabadhegyi csomópont. Erről dr. Dézsi Csaba András polgármester számolt be egy pénteki sajtóbejáráson, ahol a körzet önkormányzati képviselőjével, Diligens Tiborral közösen nézték meg a beruházást. A József Attila utca - Királyhágó utca csomópontban többek között új kanyarodó sávot alakítottak ki, balra kanyarodási lehetőség készült, a csomópontban kicserélték az aszfaltréteget, felújították a járdát és csapadékvíz elvezető is készült.

Hirdetés

Egy elégedett lakó is kíváncsi volt a csomópont műszaki átadásának lezárására, amire a polgármester és a körzet képviselője is hivatalosak voltak. „Nagyon gyorsan és hatékonyan dolgoztak a munkások itt az utcán, semmi gondunk nem volt a beruházás ideje alatt, a végeredmény pedig önmagáért beszél, biztonságosan be- és ki is lehet kanyarodni a Királyhágó utcából” – mondta a Győr+ Médiának a fejlesztés szomszédságában lakó Salamon István.

Salamon István. Fotó: Vig Norbert

Korábban, éppen a munkákkal kapcsolatban az útszéli fa került veszélybe, amit aztán sikerült megmenteni, most pedig a 78 millió forint értékű fejlesztés készült el, az erre közlekedők nagy örömére. Ebben a munkában a polgármester sem talált kivetnivalót. „Ez egy roppant forgalmas csomópont itt a József Attila úton, ahol csúcsidőben nagyon nehezen lehetett csak bekanyarodni, ez a probléma megoldódott, ráadásul a járdákat is felújítottuk, nem is beszélve a csapadékvíz-elvezetésről, amiről már új típusú lefolyók gondoskodnak, hogy a hirtelen lezúduló nagy esők se okozzanak gondot” – fogalmazott dr. Dézsi Csaba András polgármester.

Hirdetés
Dr. Dézsi Csaba András. Fotó: Vig Norbert

Új kanyarodó sáv, kanyarodási lehetőség, aszfaltréteg csere és új szegélyek készültek, megújultak a járdák és csapadékvíz elvezető csatorna is készült. Többek között ezekből állt össze a komplex fejlesztési projekt, ami nagy segítség a forgalmas csomópontban közlekedők számára.

„A városrész talán legégetőbb közlekedési problémája oldódott meg, köszönet érte polgármester úrnak és a kivitelezőknek, a közelben komoly lakópark épül, tulajdonképpen ezt az ingatlanfejlesztést fogja kiszolgálni a most elkészült csomópontbővítés” – emelte ki Diligens Tibor, a körzet önkormányzati képviselője.

Végül néhány szám a városrész egyik legforgalmasabb csomópontjának fejlesztésével kapcsolatban. Kevesebb, mint 4 hónap alatt 620 folyóméter szegély épült, 120 köbméter aszfaltot építettek be, 78 méter csapadékvíz elvezetőt alakítottak ki és 300 négyzetméteren történt zöldfelület fejlesztés. Innentől kezdve már csak a sebességhatárokat kell betartani a csomópontban és akkor nem történhet baj.      

Kapcsolódó témák: #híradó | #Szabadhegy | #útfelújítás |
likeold
a fb oldalunkat