Megmentették a platánfát a kivágástól

Fotó: Vig Norbert
Pécskai István
2022.06.23. 11:30

A város vezetésének fontos, hogy óvja Győr környezetét, ugyanakkor a biztonságos közlekedésre is nagy hangsúlyt fektet. Dr. Dézsi Csaba András polgármester a József Attila út–Királyhágó utca csomópontnál járt Szabadhegyen, ahol nagyjából egy ötven éves platánfa áll. Az eredeti tervek szerint, az útfelújítás miatt kivágták volna a fát, a városvezető azonban mindezt megakadályozta.

„A József Attila út nagyon forgalmas szakasz a városban, a felújítása szükségessé vált. A Királyhágó utcai csomópontnál eléggé nehezen belátható volt a kereszteződés. Itt történt egy sávbővítés a lekanyarodó autók számára, illetve az út íve is megváltozik picit – indokolta a felújítást dr. Dézsi Csaba András, aki számára egyértelmű volt, a fát nem szabad kivágni. – Egy szép nagy platánfáról van szó, amelynek pont a közepére helyezték az út ívének a menetét. Ez átterveztettem, nem engedtük, hogy kivágják a fát, mert gyönyörű. A járdát picit megemelte ugyan, ezért az útba teszünk egy kis emelkedőt. A környezetünket nem szabad kiirtani, de persze a közlekedés szempontjából is figyelni kell a mai kor követelményeit. A kettőnek muszáj együtt működnie. Meg kell óvni a környezetet, és lehetővé tenni, hogy biztonságosan közlekedjenek az emberek Győrben. A mostani eset nagyon jó példája ennek.”

A polgármester hozzátette, a győriek bármilyen problémával megkereshetik.

„Több szem többet lát. Azt szoktam mondani, hogy 130 ezer munkatársam van. Várom az itt lakóktól a problémákat, amelyeket meg kell oldani. Valamit orvosolni tudunk hamar, mást pedig hosszú évek alatt. A város vezetése által megbízott szakemberek sok mindenről tudnak, de fontosak a győri lakosok bejelentései is, hiszen ők ismerik a legjobban a várost.”

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #híradó | #platánfa | #útfelújítás |