Fejlesztés

Elkészült a PÁGISZ energetikai korszerűsítése

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos
2022.12.01. 11:11

Elkészült a marcalvárosi PÁGISZ iskola energetikai fejlesztése, erről a beruházás kezdeményezője, Kara Ákos számolt be a Győr+ Médiának. Az országgyűlési képviselő kiemelte, több mint 850 millió forintból nem csak külsőre lett szebb a létesítmény, de komoly energiaköltségeket is spórolhat az iskola.

Hirdetés

Januárban kezdődött a PÁGISZ energetikai felújítása, amit a térség országgyűlési képviselője kezdeményezett és egy KEOP-projekt keretében jutott is rá forrás. A gazdasági térségben is meghatározó marcalvárosi iskolában az elmúlt hónapokban komoly munka zajlott, mostanra pedig be is fejeződött a több mint 850 millió forint értékű beruházás.

„Korábban azért javasoltam ezt a fejlesztést, mert sokra tartom a technikumban zajló szakmai munkát, az itt dolgozók és tanulók megérdemlik, hogy egy kívülről is modern, európai környezetben tevékenykedhessenek nap, mint nap” – mondta Kara Ákos. „Az esztétikai modernizáción túl a technikum nagyon komoly energiaköltségeket is tud megspórolni mostantól, nem kell mondanom, hogy manapság, az energiaválság kellős közepén mennyire felértékelődtek az ilyen jellegű fejlesztések – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

„Korábban a Szent-Györgyi és a Fekete Iskola újulhatott meg, most a Kovács Margit és a Radó Iskola épületei vannak felújítás alatt, ebbe a sorba illeszkedett a PÁGISZ energetikai korszerűsítése” – fogalmazott a politikus.

„A Pattantyús Technikum a Győri Szakképzési Centrum egyik zászlóshajója, ahol nagyon magas színvonalú munka folyik évek óta, számunkra is nagy öröm, hogy az épület teljesen meg tudott újulni, könnyebb, egyszerűbb lett a fenntartása, ráadásul az iskola bővítése is zajlik, ami kényelmesebbé teszi majd az oktatást a PÁGISZ-ban” – mondta a Győr+ Médiának Gede Eszter, a szakképzési centrum kancellárja.

Nehéz hónapokon vagyunk túl, de sikerült nagyon jól együtt működnünk a kivitelezőkkel, nem volt egyszerű a mindennapi oktatás, miközben az iskola területén szakemberek dolgoztak reggeltől-estig, de végre elkészült az energetikai fejlesztés, amire nagyon büszkék vagyunk, és nagyon szépen köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult a megvalósulásához” – hangsúlyozta Hatos Hajnalka, a PÁGISZ igazgatója.

Ez a projekt lezárult, de az iskola több mint 2 milliárd forintból megvalósuló bővítése és modernizálása még tart, ez a tervek szerint valamikor 2023-ban készülhet majd el. Ezt követően már nem lesz túlzás azt állítani, hogy a marcalvárosi PÁGISZ minden szempontból a jövő szakképzési fellegvára.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Hirdetés