Xantus János Állatkert

Irány Madagaszkár!

Győr+ Fotó: Ács Tamás
2022.11.07. 09:34

A győri Xantus János Állatkert a 2022-es évben több mint 250 ezer látogatót fogad. Az elmúlt évek alatt az állatkert elérte, hogy a városban és a régióban a „Legjobb Családi Program” rangot tudhassa magáénak. Ennek megtartása azonban további fejlesztésekre ösztönöz.

Hirdetés

2022-ben az állatkert önerejű beruházásként felújította régóta üresen álló csarnoképületét.

Az új, télen-nyáron egyaránt használható, több mint 700 m2-es közösségi tér hiánypótló beruházás a régióban, amely lehetővé teszi a látogatási szezon elnyújtását és az őszi-téli hónapokban is teret biztosít a családoknak szabadidejük közös, élményekben gazdag, minőségi eltöltésére.

Az időjárás nem szab határt a kalandoknak.

A hely egy rendhagyó játszóház, ahol a régióban egyedülálló módon találkozhatunk interaktív állatbemutatókkal, állatsimogatóval, játszóházzal, ugrálóvárral. Születésnapok, egyéb családi rendezvények, csapatépítő tréningek helyszíneként a győri állatkert játszóháza évszaktól, időjárástól függetlenül a tökéletes választás.

Az állatkerti belépőjegy megváltásával az állatkerti játszóház is látogatható, ami nem „csupán” egy izgalmas és színes kalandokkal teli tér, hanem az állatkert szerves része.

A játszóház berendezése nemcsak „játékelemekből” áll, hanem valóban a dzsungelbe érkezünk és az állatkert lakóival is találkozhatunk. Ugrálóvárak, hatalmas játéktér és mászó elemek, varánusz, csótányok, piráják, denevérek társaságában a vállalkozó szellemű látogatóknak lehetősége nyílik egy-egy fajjal személyesen is találkozni, és akár meg is simogatni őket.

A hatalmas épület szomszédjában oroszlánok, zsiráfok, vízilovak és pingvinek élnek. Vagy talán Alex, Marti és Glória? Vagy éppen Kapitány és Közlegény? A Zoo Show csapata is Madagaszkárra utazott. Naponta kétszer van lehetőség részt venni műsorukon a madagaszkári játszóházban.

Az állatkerti játszóház felhőtlen kikapcsolódást nyújt az egész családnak. Egy borús őszi vagy téli napon nincs is jobb elfoglaltság a kicsik számára, mint a madagaszkári dzsungelben mászva vagy ugrálva levezetni energiáikat. Aktív pihenés, mozgás, sport és játék ötvözete ez a hely, ahol az itt töltött idő igazi élményt nyújt egész évben.

A játszóház kivitelezését az állatkert önerejű beruházásból valósította meg, amelynek munkálatai idén a nyílászárók cseréjével és energiatakarékos villamoshálózat kialakításával kezdődtek. A fűtést új, energiatakarékos vegyes tüzelésű kazánrendszer biztosítja, amelynek készletei 2023. áprilisáig biztosítva vannak.

A játszóház az állatkert téli nyitvatartási idején túl, hétköznap 19, hétvégén 20 óráig tart nyitva. Sötétedés után a kültéri kivilágított állatkerti játszótér és az állatsimogató továbbra is használható.

Váltsanak bérletet, és vegyenek részt egész évben korlátlanul a játszóház és az állatkert nyújtotta kalandokban!

Forrás: Xantus János Állatkert

Hirdetés