Hirdetés

Kiosztották az ünnepi városi díjakat

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2022.03.15. 10:55

Ebben az esztendőben is kiosztották március 15-én a városi díjakat, a díszpolgári címeket, a Pro Urbe-elismeréseket, illetve kitüntették a sajtó munkatársait is.

Hirdetés

Március 15-én megtartották az ünnepi díszközgyűlést. Az egybegyűlteket elsőként Dr. Dézsi Csaba András, polgármester köszöntötte. A polgármester kiemelte, hogy március 15. egy jelkép. A forradalmi események során 174 évvel ezelőtt pedig a a magyarok az összefogásról, a küzdeni akarásról és az önzetlenségről is tanúságot tettek. A város első ember arról is beszélt, hogy 2022-ben ugyanúgy küzdünk a gondokkal és hétköznapokkal, mint akkor, csak most más kihívások vannak előttünk, hiszen helyt kell álljunk mind a munkában, mind a magánéletben, miközben a koronavírus járvány is folyamatosan velünk van, továbbá szomszédunkban egy háború zajlik.

Az 1848-as eseményekből azonban a hétköznapi küzdelmek során is erőt tudunk meríteni. Dr. Dézsi Csaba András büszke arra, hogy egy olyan várost irányíthat, amelynek polgárai követik azt a példát: kétszer ad, aki gyorsan ad, a vezető arra is figyelmeztet. hogy nekünk magyaroknak továbbra is ki kell állnunk magunkért, a jövőnkért, a háborús menekülteket pedig támogatnunk kell. A városvezető ezt követően a  győri tizekről is beszélt, kiknek vezetője egykor Lukács Sándor volt és akik 1848-ban bebizonyították méltón képviselik városunkat. Hozzájuk hasonlította Győr díjazottjait is, akik szintén tizen vannak és a város közös céljait, együtt gondolkodva valósítják meg. 2022-ben négyen kaptak, díszpolgári, négyen Pro Urbe Győr és ketten pedig Győr Város Sajtódíját. 

Hirdetés

Prof. Dr. Dézsi Csaba András polgármester Győr Város Sajtódíjával tüntette ki Nagy Rolandot, a Győr+ Média rádiós főszerkesztője, műsorvezetőjét, hosszú évek óta végzett lelkiismeretes, a napi tájékoztatás területén nyújtott magas színvonalú szakmai munkájáért, Győr város mindennapjait évek óta hitelesen bemutató tevékenységéért, a kiegyensúlyozott tájékoztatásért.

A polgármester ugyancsak Győr Város Sajtódíját adományozta Szendi Krisztián Szabolcs, a Győr+ Média operatőr-vágója, televíziós gyártásvezetője részére, lelkiismeretes, magas színvonalú, Győr Város szépségeit, mindennapjait bemutató szakmai tevékenységéért, valamint a folyamatos minőségi, áldozatos munkájáért.

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése Bana József részére a levéltárosként, intézményvezetőként és kutatóként végzett több évtizedes, kiváló szakmai munkája, valamint magas színvonalú publikációs tevékenysége elismeréseként Győr Megyei Jogú Város Díszpolgára kitüntető címet adományoz.

Horváthné Dr. Knausz Márta részére a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházban a higiénia, a bakterológia, a minőségirányítás és a járványügy területén végzett kiemelkedő szakmai és vezetői munkája, valamint az oltóközpont működtetésében végzett fáradhatatlan tevékenysége elismeréseként Győr Megyei Jogú Város Díszpolgára kitüntető címet adományozták.

Paár Attila részére az építőipar területén évtizedek óta kimagasló szakmai tudással végzett munkája,
Győr város számos meghatározó és kiemelt épületének helyreállításában vállalt szerepe
, valamint
példaértékű karitatív tevékenysége elismeréseként Győr Megyei Jogú Város Díszpolgára
kitüntető címet adományoz.

Tőke László Zoltán részére több évtizedes, víziközmű szolgáltatásban eltöltött kiemelkedő szakmai munkája, valamint a Pannon-Víz Zrt. irányításában nyújtott magas színvonalú teljesítménye elismeréseként Győr Megyei Jogú Város Díszpolgára kitüntető címet adományoz.

Dr. Andréka György részére az állatorvosként és a győri Xantus János Állatkert vezetőjeként nyújtott példaértékű szakmai munkája, valamint a hazai vadfajok mentésében vállalt jelentős szerepe elismeréseként Pro Urbe Győr díjat adományoz.

Borsa Katalin részére a Győr város hírnevét öregbítő fesztiválok és rendezvények magas színvonalú szervezéséért, valamint a város kulturális sokszínűségét gazdagító művészeti munkája elismeréseként Pro Urbe Győr díjat adományoz.

Nagy Péter részére a Győri Állatmenhely alapításában, működtetésében és fejlesztésében végzett fáradhatatlan munkája és az állatvédelem terén nyújtott példaértékű tevékenysége elismeréseként Pro Urbe Győr díjat adományoz.

Tóth Attila részére kórházparancsnokként és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szolgálatvezetőjeként végzett kiemelkedő és példaértékű szakmai tevékenysége elismeréseként Pro Urbe Győr díjat adományoz.

Galéria: Marcali Gábor

Televíziós szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #kitüntetés | #március 15 |
likeold
a fb oldalunkat