Hosszadalmas pereskedés helyett sikeres megállapodás Győrben

Győr+ | Illusztráció: Pixabay
2022.12.02. 13:45

Fejlemény a közel egy éve húzódó gázszolgáltatási ügyben. Mint ismert, az évekig a Győr-Szolnak szállító NRG Global felmondta a cégek közötti szerződést annak lejárta előtt, így Győr rendkívül hátrányos helyzetbe került.

„Örömmel tájékoztatom a győrieket, hogy a Győr várossal eddig jogvitában álló, a korábbi gázszerződést egyoldalúan felmondó Global NRG Zrt. és a Győr-Szol Zrt. között megállapodás született. A Global NRG Zrt. kártérítés jogcímen a Győr-Szol Zrt. részére egyezségi összegként 2 milliárd 262 millió 414 ezer 257 forintot megfizet, mely összeg a mai napon kiegyenlítésre került. Polgármesterként különös öröm számomra, hogy egy bizonytalan kimenetelű, éveken át elhúzódó pereskedés helyett a felek ezáltal olyan megegyezésre jutottak, hogy a város távhőszolgáltatását, köztisztaságát, és még számos fontos területet ellátó legnagyobb cég helyzete ezáltal stabilizálódott. A mai napon egyeztettem a Győr-Szol Zrt. vezetésével és kértem, hogy ebből a sikerből ebben a nehéz helyzetben a dolgozóik is részesülhessenek.” – jelentette be dr. Dézsi Csaba András polgármester.

Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere

„Örömünkre szolgál, hogy a Global NRG Zrt.-vel sikerült olyan közösen elfogadható megoldást találunk, amely egyértelműen Győr város lakosainak az érdekeit tartja szem előtt, és lehetővé tette számunkra a különböző jogi eljárások lezárását. A megállapodás részeként a Győr-Szol Zrt. megfelelő kártérítésben részesült, a Győr-Szol Zrt. e kártérítést a győri lakosok megfelelő kiszolgálására tudja fordítani.” – közölte Prédl Antal, a Győr-Szol Zrt. vezérigazgatója.

Prédl Antal, a Győr-Szol Zrt. vezérigazgatója
Kapcsolódó témák: #energiaválság | #földgáz | #Győr-Szol Zrt. |