Átfogó rekonstrukció

Rekordidő alatt újult meg a Bridge

Fotó: Győr+
Kárpát Zsolt
2022.02.09. 15:55

A tervezettnél rövidebb idő alatt készült el a győri Hallgatói és Oktatói Klub energetikai felújítása, a szinte teljesen megújult Bridge avató rendezvényét szerdán tartották a létesítményben. A népszerű, ám korábban nagyon leromlott állapotú és energiapazarló épület utólagos hőszigetelést és napelem rendszert kapott, de a fűtést is korszerűsítették. A közel 175 millió forint értékű beruházás egy KEHOP projekt részeként, állami forrásból készült el és az avató után a hallgatók azonnal birtokba is vették a megszépült egyetemi klubot.

Hirdetés

A hallgatókkal és az oktatókkal telt meg a felújított Bridge Klub legnagyobb terme.

Az avató ünnepségen dr. Baranyi Péter Zoltán az egyetem rektora kiemelte, az, hogy ez a fejlesztés megvalósult elsősorban a hallgatók sikere. „Nagyon sokan dolgoztak a klubbon, de a legfontosabb, hogy a hallgatók kezdeményezték, hogy létrejöjjön egy többfunkciós létesítmény. Célunk az, hogy a Széchenyi István Egyetem egy tekintélyes és szerethető egyetem legyen ezért nem mindegy, hogy azok a hallgatók akik nálunk töltenek el 4-5 évet, a tanulmányaik és a tudományos munkák mellett milyen körülmények között tudnak kikapcsolódni és szórakozni.

A Bridge állapota az elmúlt években nagyon leromlott, szükségessé vált egy átfogó rekonstrukció. Elvégezték az épület hőszigetelését, napelem rendszert kapott, és a fűtést is korszerűsítették.

„A Széchenyi István Egyetem nem csak a város, hanem a régió, sőt az ország egyik legdinamikusabban fejlődő felsőoktatási intézménye. Ezért mindig is igyekeztem mindenben támogatni és segíteni az egyetem fejlődését. A Bridge épülete 2008 óta még nem volt felújítva, ami már szükségessé vált. Elsősorban azért, mert a létesítmény, amelyre az elnevezése is utal, egyfajta hidat alkot a hallgatók és az oktatók között, illetve a város és az egyetem között.” – fogalmazott Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő.

A létesítmény továbbra is a hallgatói önkormányzat központjaként is működik. Természetesen a különböző zenés programok, rendezvények, koncertek helyszíne lesz a Bridge klub. A Bridge-ben a programok már szerda este elkezdődnek, és a felújított klubot egy hatalmas nyitó bulival közösen ünneplik meg a hallgatók és az oktatók.

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #Győr | #Széchenyi István Egyetem |