Választás 2022

Simon Róbert Balázs: folytatjuk a megkezdett munkát

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2022.04.03. 22:55

A Zöldfa Étteremben tartotta eredményváróját Simon Róbert Balázs. „Győztünk!" - így kezdte este tíz órakor köszöntőjét az országgyűlési képviselő, aki mindenkinek köszönetet mondott a támogatásért, majd ezt követően a Győr+ Médiának értékelte a mostani választást.

Hogyan értékeli a ma esti eredményeket?

Először is szeretném megköszönni mindazoknak a mai napot, akik támogattak a szavazatukkal, illetve mindazoknak, akik részt vettek a mai választásokon, még ha nem is rám szavaztak. Mintegy hetven százalékos részvétel mellett zajlott a voksolás, így senki nem vonhatja kétségbe a mostani eredményt. Néhány napja azon gondolkodtam, milyen szerepléssel lennék elégedett. Akkor összességében több mint ötven százalékos eredményre, és tíz százalékos előnyre gondoltam a második helyezett jelölttel szemben, és ez meg is valósult. Egy ilyen nagyvárosi körzetben ez egy kiváló eredmény. Miniszterelnök úrral az imént beszéltem, aki szintén gratulált. Már most megígérhetem, hogy folytatjuk azt a munkát, ami Győr és az agglomeráció további fejlődését elősegíti, természetesen az önkormányzattal, az egyházakkal, az egyetemmel és a civil szervezetekkel közösen. A következő időszakban is stabil kormányzásra számíthatnak a győriek.

Személy szerint önnek mit jelent ez a győzelem?

A munkatársaimmal komoly programot állítottunk össze a választások előtt másfél évvel, amely megvalósult. Ezt a választók is érzékelték. Kiderült továbbá az is, hogy ebben a kampányban a miniszterelnök és az országgyűlési képviselők lejáratása nem működik, programot kell hirdetni. Igyekeztem a negatív hangokkal nem törődni, a saját utamat járni és a munkára koncentrálni. Csak a munka, és a még több munka hozza meg a gyümölcsét, ehhez tartom magam az elkövetkező időszakban is.

Elkísérte az eredményváróra a családja is. Milyen támogatást kapott a feleségétől és a lányától?

Kezdettől fogva számíthattam rájuk, ami óriási dolog a számomra. Másfél évvel ezelőtt miniszterelnök úrral volt egy megbeszélésünk, egy személyes találkozónk, ahol jelezte, hogy én fogok indulni ebben a körzetben. Akkor elmondta azt is, hogy az a személyes elvárása velem szemben, hogy megnyerjem ezt a körzetet. Megígértem neki, hogy így lesz, és ezt természetesen megbeszéltem a feleségemmel és a lányommal is. Azt gondolom, hogy nélkülük, egy ilyen háttér nélkül nem sikerült volna. Nagyon nagy köszönet továbbá a támogatásárt és az elvégzett munkáért mindenkinek, a családomon kívül a kollégáimnak, a munkatársaimnak, az önkormányzatnak, Győr város polgármesterének és alpolgármestereinek, és természetesen a szavazópolgároknak, hogy létrejöhetett ez a mai siker.

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győr-Moson-Sopron | #választás2022 |