Felszentelték a bazilika új harangjait

Fotó: Ács Tamás
J. Kovács Andrea
2022.09.13. 13:37

„Zengő hangjuk védje meg városunkat minden veszélytől!” - kérte a különleges szertartáson dr. Veres András megyéspüspök, majd dr. Pápai Lajos emeritus püspökkel megszentelte a bazilika új harangjait.

Kettős ünnepre gyűltek össze a hívek és az érdeklődők ma délelőtt a Káptalandombon. Szeptember 13. a Nagyboldogasszony székesegyház felszentelésének évfordulója, nem véletlen tehát, hogy ezen a napon szentelték fel a németországi Passauban öntött hat új harangot is.

A szentmisén részt vett az egyházmegye papsága, a hívek pedig megtöltötték a bazilikát. Dr. Veres András püspök szentbeszédében többek között szólt arról, hogy az emberek többségét örömmel tölti el a harangzúgás, de olyanok is akadnak, akiket zavar. Pedig nagy szükségünk a harangokra, mert megtérésre, bűnbánatra hívnak. Hangjuk legyen az egyházmegye és város lakóit Isten felé hívó üzenet.

A mise végén a résztvevők kivonultak a székesegyház elé, ahol a két főpásztor megszentelte a harangokat. A hangszerek elnevezése a legnagyobbtól haladva a következő: Szentháromság, Szent Mihály, Szent András, Szent István, Szent László és Boldog Apor Vilmos.

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győri Egyházmegye | #harangszentelés |