Közlekedés

Sokkal biztonságosabb lett a népszerű kerékpárút

Zombai-Kovács Ákos O. Jakócs Péter
2022.12.15. 10:52

Sokkal biztonságosabbá vált a népszerű Győr-Pannonhalma kerékpárút, erről a fejlesztést kezdeményező országgyűlési képviselő számolt be a Győr+ Médiának. Kara Ákos kiemelte, közel 300 millió forint állami forrásból valósultak meg kiegészítő fejlesztések a kerékpárúthoz kapcsolódóan.

A Modern Városok Program keretében megvalósult Győr és Pannonhalma közötti kerékpárutat tavaly novemberben adták át hivatalosan. A 18,4 kilométer hosszú, részben új építésű, részben átépített fejlesztést már az átadás előtt is rengetegen használták, az elmúlt, több, mint 1 évben pedig nagy kedvenc lett a tekerők körében.

„Magam kezdeményeztem a kerékpárút megépítését, egyrészt a környéken élők napi munkába, iskolába járását segíti, teszi biztonságosabbá, másrészt összeköti Győrt és a világörökségi helyszín Pannonhalmát, ami turisztikai szempontból fontos előrelépés” – mondta Kara Ákos.

„A kerékpárút elkészülte óta is sok lakossági egyeztetés és helyszíni szemle zajlott, számos hasznos észrevételt kaptunk a szakemberektől, a kerékpárosoktól és a környéken lakóktól, ezek alapján kezdeményeztem, hogy a biztonságot szolgáló fejlesztésekkel egészüljön ki a népszerű bicikliút” – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

„Kérésemet, kérésünket meghallgatta és támogatta is a NIF Zrt., így állami forrásból, közel 300 millió forint értékben készültek el a különböző biztonsági fejlesztések a kerékpárút mentén, ezúton is köszönöm a kivitelező cégek gyors és precíz munkáját” – fogalmazott a politikus.

„Az elmúlt időszakban Kismegyeren, Nyúlon és Écsen közlekedési jelzőlámpák létesültek, Nyúlon újonnan építettek ki közvilágítást, valamint több helyen szalag- és védőkorlátok kerültek a kerékpárút mellé, ezek mind a biciklisek biztonságát erősítik” – emelte ki Kara Ákos. „Mindenütt megvolt a próbaüzem, a jelzőlámpákat a héten már üzembe is helyezték, így jóval egyszerűbb lett átkelni kerékpárral a rendkívül forgalmas 82-es számú főúton” – hangsúlyozta a képviselő. „Még egyszer köszönöm mindenkinek az építő szándékú észrevételeket, javaslatokat, ezek alapján válhatott még biztonságosabbá a korábban több mint 1, 7 milliárd forint állami forrásból elkészült, igazán modern és európai beruházás, ami nem csak a régiót gazdagítja, hanem a hazai turizmust is” – mondta Kara Ákos.

„Nagy öröm, hogy a közelmúltban elkészült a Gönyű és Komárom közötti kerékpárút, valamint javaslatomra tervezzük a Ménfőcsanak-Tényő-Sokorópátka bicikliút megépítését is, ami tovább erősítheti Sokoróalja turizmusát” – tette hozzá az országgyűlési képviselő. „A jövőben is az egész térségünk fejlődéséért és biztonságáért dolgozom majd” – zárta szavait a politikus.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Bicikli | #fejlesztés | #híradó | #kerékpárút | #közlekedés |