Adventi este a Belvárosban

Győr+ Ács Tamás
2022.12.03. 21:17

Az elmúlt napokban folyamatosan kerültek fel a fényfűzérek a városban, hisz az önkormányzat meghallotta az itt élők szavát, kérését. Szombaton mi is tettünk egy sétát a Belvárosban és megnéztük a tűzzsonglőrök bemutatóját is.

A Városháza épülete is kapott karácsonyi díszeket és a korábban megszokott felirat is díszíti már a homlokzatot.

A vásár helyszínei idén is változatlanok: A Széchenyi- és Dunakapu tér, a Baross út, és a Megyeháza tér a győri adventi vásár főbb helyszínei. Kézműves termékek, finom forralt bor és falatok várnak mindenkit.

Advent második vasárnapján is 17 órakor közös gyertyagyújtás következik, amelyre mindenkit szeretettel várnak, ahogy majd december 6-án is, amikor a Széchenyi térre érkezik a Mikulás.

Galéria: MekliZ Fotóstúdió

A hűvös téli estéket tűzzsonglőr-bemutatóval melegítik fel a Dunakapu-téren, ezek a 4 adventi hétvége szombatjain láthatjuk, este 6 órakor, ahogy ma este is megmutatták, mit is tudnak.

Sokan voltak kíváncsiak a látványosságra, csodálkozó tekintetek kísérték a zsonglőrök bemutatóját, akik a hangulat fokozása miatt karácsonyi jelmezbe bújva mutatták be az elképesztő türkköket.

Az óriáskerék és a dodzsem nagyon népszerű, utóbbit inkább a gyermekek élvezik szüleikkel, míg az óriáskerékre szívesen felül minden korosztály.

A hangulat remek, az emberek mosolyognak, s élvezik a különféle lehetőségeket, kortyolják a finomabbnál-finomabb forralt borokat és a kürtöskalács is remekül fogy.

Vasárnap pedig már a második gyertya lángja lobban fel az adventi koszorún.

Galéria: Ács Tamás

Kapcsolódó témák: #advent | #adventi vásár | #karácsony |