Hirdetés
keresés
Hirdetés
16 találat
Havassy Anna Katalin 2022.08.05.

Nem kell megijedni a miómától!

A mióma szintén ijesztő szó lehet a hölgyek számára, hiszen rengeteg történet kering velük kapcsolatban. Kétségtelen, kellemetlen tüneteket, meddőséget okozhatnak és sokszor beavatkozást igényelnek. A kezelés kulcsa a miómák esetében is a rendszeres szűrővizsgálat. A részletekről dr. Börzsönyi Ágnes szülész-nőgyógyásszal beszélgettünk.

Győr+ 2022.07.14.

Júliusban van a mióma világnapja

Július 13-án van a mióma világnapja. A méh izomzatában kialakuló többségében jóindulatú csomó rengeteg nőt érint, főként a 40 és 50 év közötti korosztályban.

Havassy Anna Katalin 2022.07.09.

A változókor is lehet könnyebb

Legutóbbi, gyógynövényekről is szóló cikkünk után több megkeresés is érkezett, hogy folytassuk ezen a vonalon, de bővebben kitérve a változókorra, vagyis a menopauzára. Dr. Börzsönyi Ágnes szülész-nőgyógyász szakorvos most is örömmel állt a rendelkezésünkre.

Havassy Anna Katalin 2022.06.11.

A természet a nők oldalán áll

A női lét csodái mellett kár tagadni, hogy vannak nehézségei is. Ki ne érezte volna már a menstruáció előtti idegességet, a görcsös fájdalmat, vagy az erős vérzést?! Bár számos gyógyszert fejlesztettek ki a szakemberek, a természet is tartogat sok-sok segítséget. Erről beszélgettünk dr. Börzsönyi Ágnes szülész-nőgyógyász szakorvossal.

Havassy Anna Katalin 2022.05.14.

PCOS: ne vegye félvállról a kezelést

A PCOS, azaz a policisztás ovárium (petefészek) szindróma tüneteiről, diagnózisáról már korábban kérdeztük dr. Börzsönyi Ágnes szülész-nőgyógyász szakorvost, állandó szakértőnket. Most a kezelésről és a szabályok betartásáról esett szó, s ahogy eddig mindig, most is tabuk nélkül beszélgettünk.

Havassy Anna Katalin 2022.04.15.

PCOS: van segítség, kérdezze orvosát!

Az endometriózis mellett a PCOS, azaz a policisztás ovárium (petefészek) szindróma az a betegség, amely a legtöbb kérdést felveti a nők körében, mivel sajnos ez is egyre többeket érint. Dr. Börzsönyi Ágnes szülész-nőgyógyász szakorvos is gyakran találkozik ezzel a betegséggel.

Havassy Anna Katalin 2022.03.26.

Fontos, hogy felismerjük az endometriózist!

Négyszemközt a nőgyógyásszal rovatunk februári számában kezdtünk el foglalkozni az endometriózis témájával, amely egyre több hölgyet érint. Beszélni kell róla, hogy minél előbb meglegyen a diagnózis és a megfelelő terápia is. Ahogy eddig mindig, most is a Győr+ Média szakértője, dr. Börzsönyi Ágnes szülész-nőgyógyász szakorvos segít jobban megérteni a rejtélyes betegséget.

Németh Boglárka 2022.03.25.

Március 28-án lesz az Endometriózis Világnapja

Március 28. az Endometriózis Nemzetközi Világnapja, ebből az alkalomból az országban több helyen is tartanak előadásokat, a nőket érintő alattomos betegségről.

Győr+ 2022.03.18.

Fájdalmat vagy életet? Az endometriózis nem választ

Az endometriózis világnapja alkalmából március hónapban országszerte előadássorozatot szervez az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány, hogy felhívja a figyelmet a női egészséget érintő, jelenleg gyógyíthatatlan, krónikus betegségre. Győrbe is várják az érdeklődőket március 21.-én.

Havassy Anna Katalin 2022.02.20.

Endometriózis: sokakat érinthet a rejtélyes betegség

Akinek görcsölt már menstruációkor a hasa, biztos hogy bevillant: ugye nem endometriózisom van?! Egyre többet hallani erről a betegségről és könnyen lehet, hogy ismeretségi körünkben is van, akit érint. Dr. Börzsönyi Ágnes szülész-nőgyógyász szakorvos, a Győr+ állandó szakértője visz minket közelebb a témához.

Havassy Anna Katalin 2022.01.23.

Évente egyszer mindenki keresse fel nőgyógyászát!

Az új esztendőben általában mindenki elhatároz valamit, amit igyekszik betartani. Mi is tennénk egy javaslatot: ha eddig nem lett volna rendszeres, akkor fogadjuk meg, hogy 2022-től évente egyszer elmegyünk nőgyógyászhoz. Önmagunk és szeretteink érdekében is!

Havassy Anna Katalin 2021.12.18.

Könnyedén a nehéz napokról

Minden hölgy életében van az a bizonyos pár nap havonta, amikor igencsak aktívan érezteti a szervezetünk, hogy nőnek születtünk. Hogy komfortosabban átvészeljük ezeket a nehezebb napokat, nem árt tudni néhány nagyon fontos dolgot a menstruáció során szükséges vagy ajánlott higiéniáról. Dr. Börzsönyi Ágnes szülész-nőgyógyász szakorvos, a Győr+ Média szakértője ismét segítségünkre sietett.

Havassy Anna Katalin 2021.11.20.

Intim higiénia: sokat tehetünk érte, hogy minden rendben legyen

A női egészséggel kapcsolatban sokszor a leghétköznapibb témák tűnnek a leginkább bonyolultnak, az intim higiénia és a hüvelyi fertőzések is ide tartoznak. Ha figyeljük testünk jelzéseit és mindent megteszünk önmagunkért, a komfortérzet is javulhat. Az eligazodásban dr. Börzsönyi Ágnes szülész-nőgyógyász szakorvos, a Győr+ szakértője segít.

Havassy Anna Katalin 2021.10.16.

Fontos döntés a megfelelő fogamzásgátlás

A nők legtöbbjénél kikerülhetetlen kérdés a fogamzásgátlás, s bizony a sokféle módszer között könnyű eltévedni. Ami nagyon fontos, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelőt. Az eligazodásban dr. Börzsönyi Ágnes szülész-nőgyógyász szakorvos segít, aki ráadásul vállalta, hogy teszi ezt rendszeresen rovatunkban a női egészség és élet témakörében.

Havassy Anna Katalin 2021.10.10.

„Mindenről lehet beszélni, és kell is!”

A Győr+ Hetilap augusztusi Hölgyvilág mellékletében olvashattak egy beszélgetést dr. Börzsönyi Ágnes szülész-nőgyógyász szakorvossal, amelyben igyekeztünk több témát is érinteni, ami a női egészséget illeti. Már akkor kiderült: kimeríthetetlen szakterület, és mi, nők nem is mindig merünk kérdezni. Nyugalom, itt most nem is kell, mert Börzsönyi doktornő rendszeresen a segítségünkre lesz.

Havassy Anna Katalin 2021.08.22.

Négyszemközt a nőgyógyásszal

Talán a lehető legfontosabb, mégis igencsak kényes téma a női egészség. Annak ellenére, hogy egyre többen ismerik fel a rendszeres szűrővizsgálatok fontosságát még mindig nagyon sokan félnek időpontot kérni és őszintén beszélni a nőgyógyásszal. Pedig fontos a bizalom, mindkét fél számára. S hogy miért? Ennek jártam utána dr. Börzsönyi Ágnes szülész-nőgyógyász szakorvossal, direkt nem a rendelő falai között.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat