Hirdetés
VISSZATEKINTÉS

Színes, történelmi esztendő: ilyen volt 2021 Győrben! – 7. rész

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2021.12.30. 18:09

Az év utolsó napjain egy kis múltidézésre csábítjuk olvasóinkat. Visszatekintünk arra, milyen esztendőt hagy maga mögött Győr, mely 2021-ben ünnepelte királyi várossá válásának 750. évfordulóját. Egy történelmi város, mely a nehéz járványidőszakban is igyekezett fejlődni, gyarapodni, és mellette színes programokat biztosítani lakóinak és vendégeinek. Lássuk, hogy telt a december Győrben...

Hirdetés

Nehéz, de érdekes éven van túl Győr. Egyszerre ünnepeltük a várossá válás 750 éves jubileumát, miközben a világban tovább tombolt a koronavírus-járvány. Az évre visszaemlékező cikksorozatunkkal idézzük fel a születésnapi év legfontosabb eseményeit.

December

Hirdetés

Új dallal érkezett a hónap, méghozzá nem is akármilyennel: a város dalával! A Győr 750 dal – Szívügyünk Győr a Püspökerdőtől kezdve kalauzol végig bennünket a napsütéses belvárosi utcákon át a városházi torony látképével egészen a Radó szigetig.

Ugyancsak decemberben eddig még soha, vagy csak ritkán látható Tóvári grafikákból nyílt kiállítás a Borsos Házban. 

Lezárult a 750-es vetékedő is. A középiskolásoknak szervezett versenyen az első négy helyezettet díjazták. 

A hónap közepén pedig hivatalosan is megnyílt a Győr 750 Múzeum Kávézó az Esterházy-palotában, a Rómer Múzeum részeként. A kávézó mellett pedig egy múzeum shopot is kialakítottak.

Ebben a hónapban is nagy népszerűségnek örvendett a 750-es győri pénzérme. Bár sor került az idei utolsó érmeosztásra, jövőre is átvehetik majd a 20 évnél fiatalabbak az ingyenes jubileumi érmét.

Nagy sikerrel vitte színpadra mesebalettjét a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium. Az előadáson az intézmény közel 200 táncos diákja lépett fel, a hétévestől a végzős növendékekig. 

Cikksorozatunk további részei:

likeold
a fb oldalunkat