Visszatekintés

Színes, történelmi esztendő: ilyen volt 2021 júliusa Győrben! – 4. rész

Fotó: Győr+ Televízió
Győr+
2021.12.29. 10:05

Az év utolsó napjain egy kis múltidézésre csábítjuk olvasóinkat. Visszatekintünk arra, milyen esztendőt hagy maga mögött Győr, mely 2021-ben ünnepelte királyi várossá válásának 750. évfordulóját. Egy történelmi város, mely a nehéz járványidőszakban is igyekezett fejlődni, gyarapodni, és mellette színes programokat biztosítani lakóinak és vendégeinek. Lássuk, hogy telt a július Győrben...

Hirdetés

Nehéz, de érdekes éven van túl Győr. Egyszerre ünnepeltük a várossá válás 750 éves jubileumát, miközben a világban tovább tombolt a koronavírus-járvány. Az évre visszaemlékező cikksorozatunkkal idézzük fel a születésnapi év legfontosabb eseményeit.

Július

Győrben rendezték a 40. Magyar Nemzeti Hőlégballon Bajnokságot. A ballonok többek között a Belváros és Marcalváros felett is elszálltak, csodás élményt kínálva a győrieknek. Molnár Csaba főszervező a Győr 750-es logóval ellátott ballonjával vett részt az eseményen.

Győrben került sor a 31! Összművészeti Ifjúsági Fesztiválra. Látványos, szórakoztató és interaktív programok egész sora várta a győrieket és a Győrbe látogatókat. A Radó-sziget ismét hangulatos helyszínné változott, ahol a zene, a tánc, a képzőművészet és a különböző finomságok játszották a főszerepet. 

A város először adott otthont a Konferencia Hotelben, a XVII. Újbor és Sajt Fesztiválnak. A fesztivál borversenyére több mint 100 pincészet 335 bora regisztrált.

A hagyományos XVI. Győri Rotary Fröccsnapokat július 16–18. között rendeztél meg koncertekkel, kiállításokkal, gyermekprogramokkal a Dunakapu téren. Többek között a Republic zenekar is fellépett az eseményen. A koncerten dr. Dézsi Csaba András polgármester is dalra fakadt.

Baross Gábor-emlékfalat avattak és átadták a MÁV-ART Galériát a győri vasútállomás utascsarnokában.

A Hooligans zenekar is remek hangulatú koncertet adott Győrben.

Bölcső, tolóka, járóka, hintaszék, bili, többek mellett ezek a 19. század második, és a 20. század első feléből származó, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum néprajzi gyűjteményéből válogatott gyermekbútorok voltak láthatók a 15 éves Árkád Bevásárlóközpontban rendezett tárlaton.

Cikksorozatunk korábbi részei:

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #évértékelő | #Győr750 |