Hirdetés

Díjazták a 750-es vetélkedő nyerteseit

Fotó: O. Jakócs Péter
Németh Boglárka
2021.12.14. 17:22

Megkapták megérdemelt jutalmukat az Arrabona EGTC által szervezett 750-es vetélkedő győztes csapatai. A polgármester, dr. Dézsi Csaba András adta át nekik az ajándékcsomagokat.

Hirdetés

A város 750 éves jubileuma alkalmából hívták vetélkedni a középiskolásokat, a végső győzetesek kilétére pedig kedd késő délután derült fény, amikor az első négy helyezettet díjazták. Az első a 10.Kás csapat, a második az Ifo-sokk, a harmadik a Team of Legends holtversenyben a 10 kicsivel, a negyedik pedig az Ászok csapat lett.

Dr. Dézsi Csaba András a díjak átadása előtt arról beszélt  a középiskolásoknak, hogy ők is rendkívül fontosak a város életében, szükség van az ő tapasztalataikra, világlátásukra és városvezetőként arra törekszik, hogy egy élhető Győr legyen a számukra is. A városvezető hozzátette, hogy a fiatalok véleménye olyannyira fontos számára, hogy jövőre kérdéseket is lehet majd neki feltenni akár személyesen is, tehát folyamatos párbeszédet szeretne a fiatalsággal. 

Hirdetés

Németh Tamás Zoltán, az Arrabona EGTC igazgatója is köszöntötte a fiatalokat, aki elmondta a verseny célja az volt, hogy a diákokat arra nevelje, hogy az élet minden területén érdemes megmérettetni magukat, valamint érdemes minden területen fejleszteni is magukat. 

Az Arrabona EGTC egy olyan versenysorozatot szervezett a középiskolás korosztály számára, amely során a sport, a kultúra és a kreatív gazdaság területén is összemérhették tudásukat, ügyességüket és kreativitásukat a fiatalok. A pályázat célja az aktív közösségek közötti együttműködések erősítése Győrben. 

A versenyre előzetesen 11 csapat jelentkezett, amit 5 csapatra szűkítettek. Az első fordulót még szeptemberben  az Aranypart II. tartották 90 versenyzővel.

A GreenEx Szigetközi Szabadidős és Rekreációs Egyesület közreműködésével kenukból összekapcsolt katamaránokban kellett egy rövid szlalompályán végig menniük a lehető legrövidebb idő alatt. A kezdeti izgalmak helyét szép lassan átvette az összpontosítás és a közös gondolkodás, a csapatmunka, majd végül a küzdés és a versenyszellem.

Mind a 9 csapat sikeresen teljesítette a pályát – némelyik kissé elázott közben -, így különösen jól esett a forró tea és hasznos volt a váltóruha. Innen már csak az 5 legjobb csapat juthatott tovább.

A második fordulónak a Mobilis adott otthont és ők bonyolították le a kreatív és interaktív feladatokat. Reklámfilmet kellett készíteni Győrről, gyorsulást kellett mérni a fizika legkülönbözőbb módszereivel és eszközeivel, matematikai feladványokat kellett megoldani és interaktív eszközökön gyakorlati versenyszámok is voltak.

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér szervezte a 3. forduló feladatait. Ezen a napon Győr nevezetességeit kellett felfedezni, tüzetesen átvizsgálni 1-1 szobrot vagy épületet, hogy a kvíz kérdéseket meg tudják válaszolni a versenyzők. Ezen kívül Győr történelméről egy rövid verset is kellett rögtönözniük és előadniuk.

A döntőnek a Győri SzC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum adott otthont. Itt 3 teljesen különböző feladat várt a versenyzőkre és az eredményekkel akár teljesen megváltoztathatták a verseny állását. A Győr-Moson-Sopron Megyei Kézilabda Szövetség jóvoltából Kovács Andrásnak az ETO-SZESE ifjúsági kapusának és Takács Lilinek az Audi-ETO ifjúsági kapusának kellett hétmétereseket dobnia minden versenyzőnek és ezzel pontot gyűjteniük. A második feladat a művészet témaköréhez kapcsolódott, Kovács Anna Brigitta kortárs festőművész vezetésével egy előrajzolt, feldarabolt győri látképet festettek meg közösen és összerakták a puzzle festményt. Zárásként egy divatbemutatót kellett tartani, ami 750 év ruháit vonultatta fel. 

A győztesek ma Árkád utalványt, mozijegyeket és könyvekből összeállított ajándékcsomagokat is átvehettek a díszteremben és a szokásos közös fotók sem maradhattak el. 

Galéria: O. Jakócs Péter

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #Győr750 | #híradó | #középiskola | #vetélkedő |
likeold
a fb oldalunkat