Hirdetés
Mesebalett

Rudi idén utoljára menti meg a karácsonyt

Zombai-Kovács Ákos
2021.12.21. 09:45

Ismét nagy sikerrel vitte színpadra mesebalettjét a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium. Az előadáson az intézmény közel 200 táncos diákja lépett fel, a hétévestől a végzős növendékekig. A „Rudi megmenti a karácsonyt” című mesebalett koreográfusa, Sebestyén Bálint, a Győri Balett Harangozó-díjas táncosa, a növendékeket pedig az intézmény balettmesterei tanították be. A hétfői előadáson az Országgyűlés kulturális bizottságának alelnöke, Simon Róbert Balázs is köszöntötte az ifjú balettosokat és a nézőket.

Hirdetés

„A korábbi évek Diótörő darabjai után jött az ötlet, hogy új produkcióval örvendeztethetnénk meg a győrieket, így született meg Rudi, a kis szánhúzó rénszarvas története, aki megpróbálja megmenteni a karácsonyt” – mondta a Győr Plusznak Sebestyén Bálint. „Ez hat évvel ezelőtt történt és mivel a tavalyi bemutató a járvány miatt sajnos elmaradt, most ötödik alkalommal mutatjuk be a kedves kis történetet” – tette hozzá a darab koreográfusa. „Már az elején megbeszéltük igazgató úrral, hogy nem akarjuk húzni a történetet, mint a rétestésztát, ezért Rudi most egy időre, szabadságra megy, helyette jövőre már új történettel jelentkezünk majd” – fogalmazott a Harangozó-díjas táncos, koreográfus.

Fotó: Zombai-Kovács Ákos

„Nagy öröm számomra, hogy most, amikor a tánciskola 40, Győr városa pedig 750 éves, köszönthetem az előadás résztvevőit és nézőit” – hangsúlyozta Simon Róbert Balázs. „Sokat járok az országban és mindig szóba kerül, hogy Győr nem csak egy iparváros, de a kultúra fellegvára is, olyan társulatokkal, mint például a Győri Balett, amelynek utánpótlás bázisa a tánc- és képzőművészeti intézmény”– tette hozzá az országgyűlési képviselő. „Büszke vagyok rá, hogy évről-évre sok tehetség mutatkozhat be ezeken az ajándék előadásokon, itt a Vaskakas Művészeti Központban, öröm látni, hogy milyen ügyesek a fiatalok” – hangsúlyozta az Országgyűlés kulturális bizottságának alelnöke.

Hirdetés

„Tavaly sajnos elmaradtak a Rudis előadások, a növendékek nagyon szomorúak is voltak, ezért most óriási öröm, hogy ismét élőben mutathatják meg tehetségüket tanítványaink” – mondta Derczó Tibor. „Nagyjából 200 tanítványunk szerepel a mese balettben, a hét évesektől a végzősökig, akik hetek óta lelkesen készültek a bemutatókra” – tette hozzá a tánciskola igazgatója.

Rudi tehát most egy időre pihenőre vonul, a győriek azonban 2022-ben sem maradnak majd mese balett nélkül, részleteket azonban egyelőre nem árult el annak koreográfusa.               

Televíziós szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #balett | #mesebalett | #tánciskola |
likeold
a fb oldalunkat