Hirdetés
Esterházy-palota

Megnyílt a Győr 750 Múzeum Kávézó

Fotó: Vig Norbert
Ficsór Dávid
2021.12.17. 13:43

A 750-es jubileumi év a végéhez közeledik, de még mindig tartogat meglepetéseket. Pénteken az Esterházy-palotában, a Rómer Múzeum részeként hivatalosan is megnyílt a Győr 750 Múzeum Kávézó, mellette pedig egy múzeum shopot is kialakítottak.

Hirdetés

Péntek reggel a Győr Plusz Rádió is kitelepült a helyszínre és onnan jelentkeztek be élőben a műsorvezetők. Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere is letesztelte, milyen kávét főznek az újdonsült kávézóban. A városvezető elmondta, régóta tervezik, hogy a jubileumi év kapcsán nyitnak egy múzeum kávézót.

„A 750 éves évfordulóra rengeteg programmal, kiadvánnyal, különlegességgel készültünk, emellett az egyik tervünk az volt, hogy az Esterházy-palotában egy kávézót nyissunk, egy olyan helyet, ami az egykori függönybolt helyén sokkal jobban illik a múzeumi funkcióhoz, hiszen Nyugat-Európában a jelentősebb múzeumok mellett is van egy olyan kávézó, ami stílusában illik a művészethez. A kávézásnak és a kávékészítésnek is van egyfajta művészete, szóval szeretettel várunk mindenkit!”

Hirdetés

Minőségi kávéval, forró csokoládé variációkkal, teákkal, házias jellegű süteményekkel, szendvicsekkel és jövő héttől koktélokkal is várják a vendégeket az üzemeltetők. A különleges hangulatát nem csak a belvárosi mivolta adja a kávézónak vallja az üzletvezető.

„Elég sok képzőművész van a családban, sokat járunk mi is múzeumba, szeretünk tájékozódni a kultúrában. A múzeumkávézó ötlete pedig egy nagyon jó lehetőségnek tűnt, amit szerettünk volna kihasználni” –mondta Csermák Orsolya.

Új életre kelt az Esterházy-palota alsó szintje. Székely Zoltán, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum igazgatója elmondta, az eddig időnként kiállítótérként is használt helyiség mostantól a győri, Győr környéki designerek shopjaként üzemel. Az ő alkotásaik vannak egy speciális tárolóban és a falakon kiállítva, és itt tekinthető meg Old Shatterhand puskája, a Henry-karabély is.

Korábban nyit és később zár a Győr 750 Múzeum Kávézó, mint maga az Esterházy-palota. Hiszen fél nyolctól már várja a reggel dolgozni indulókat egy finom kávéra, szendvicsre, vagy péksüteményre. A múzeum este hatos zárása után csak a kiállítótértől elválasztó üvegajtó zárul be, maga a kávézó este tízig nyitva áll a vendégek előtt.

Fotógaléria: Vig Norbert

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #750Győr | #híradó | #vendéglátás |
likeold
a fb oldalunkat