Címke: szünidő
Hirdetés
Németh Boglárka 2022.08.25.

Krúdy technikum: fókuszban a turizmus és a vendéglátás

Gőzerővel készül az új tanévre a Krúdy Gyula Vendéglátóipari Technikum. Az iskolában a nyár folyamán sem unatkoztak: volt gólyatábor, vízi vándortábor, de a munka sem maradhatott el: a diákok többsége szakmai gyakorlatot is teljesített a szünidőben. Négy frissen festett terem és két új interaktív tábla is várja a szeptember 1-jén visszatérő fiatalokat, már az utolsó simítások zajlanak a jövő heti iskolakezdés előtt, de a nyár sem telt eseménytelenül a technikumban.

Ficsór Dávid 2022.08.23.

Sikeres a „Book-anj ránk!” tábor az egyetemen

Hétfőn indult zsinórban a harmadik „Book-anj ránk!” hét a Széchenyi István Egyetemen. A napközis tábor célja, hogy segítséget nyújtson az intézményben dolgozó családosoknak gyermekeik nyári felügyeletében. A gyerekek nem unatkoznak, és nem is tétlenkednek, hiszen olyan programok tarkítják a turnusokat, melyek során nem csak jól érzik magukat a fiatalok, de rengeteg új információval is gazdagabbak lesznek.

Zombai-Kovács Ákos 2022.08.19.

A covid alatt is szakmasztárokat neveltek

A Covid-járvány se akasztotta meg a Lukács Sándor Technikum korábbi lendületét, az intézmény a pandémiával terhelt előző tanévben is szakmasztárokat nevelt ki. Ezt mondta a Győr+ Médiának az iskola igazgatója, aki arról is beszámolt, milyen felújítási munkálatok zajlottak a szünidőben. Szentpéteri Marianna, aki a közelmúltban vette át a Győr Oktatásügyéért elismerést, arról is beszélt, hogy természetesen jelenléti oktatásra készülnek és bíznak benne, hogy fenntartójuk, a szakképzési centrum megoldja az esetleges gázellátási problémákat.

Németh Boglárka 2022.08.18.

Mozgalmas nyár után ökoősszel indít a Baksa Gimi

A mozgalmas tanév után nyáron sem unatkoztak a Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnázium Diákjai. Az alapítványuknak köszönhetően ugyanis nyelvtanfolyamon vehették részt, mely során a második idegen nyelvből készítették fel őket a nyelvvizsgára. A táborok sem maradhattak el, a frissen felvett diákok a Gólyatáborban, míg a többiek a vízivándor táborban ereszthették ki a gőzt. A szorgosabbak eközben megnyertek egy országos versenyt is, a napokban pedig már a tankönyvek szortírozása zajlik. Az új tanévre is készülnek gőzerővel, mely során szeptemberben egy különleges öko programon vehetnék részt a diákok.

Zombai-Kovács Ákos 2022.08.16.

Gábor László: nyáron megújítják az iskolát

A nyári szünet időszakában maguk a diákok újítják fel az iskolát és végzik el a szükséges állagmegóvó munkákat is. Ezt mondta a Győr+ Médiának a Gábor László Építő- és Faipari Szakképző Iskola igazgatója. Árvai Zsolt kiemelte, a náluk zajló, gyakorlatorientált képzést az előző tanév nagy részében nem zavarta a Covid, ennek ellenére a szeptemberben induló tanítási időszakban mindenképpen jelenléti oktatásra készülnek. A direktor úgy fogalmazott, az esetleges gázhiány miatt sem aggódnak, mert biztosított az energiaellátásuk.

Ficsór Dávid 2022.08.16.

Az eredményes tavalyi év reményt ad a jó folytatásra

Nehéz, de eredményes évet zártunk, ez pedig okot ad arra, hogy reménykedjünk a jövőben. Ezt mondta a Győr+ Médiának Csengeri Mária, a Győri Szakképzési Centrum Sport és Kreatív Technikumának igazgatója. Tovább folytatódik sorozatunk, melyben győri középiskolák elmúlt és soron következő tanévét járjuk körbe.

Ficsór Dávid 2022.08.16.

Tovább őrzi szakmai hírnevét a Bercsényi

Továbbra is őrzi szakmai hírnevét a Győri Szakképzési Centrum Bercsényi Miklós Közlekedés és Sportiskolai Technikum. Ezt mondta Híradónknak az iskola igazgatója. Németh Zsolt kiemelte, tavaly 110-en végeztek náluk különböző ágazati képzésekben, ennyien kerülhettek tőlük közvetlenül a munka világába. A szakmákhoz kapcsolódó országos versenyeken kiválóan szerepeltek a tanulók és hat volt bercsényis sportoló képviselte a magyar színeket a tavalyi olimpián.

Ficsór Dávid 2022.08.04.

Drónok, lego robotok, VR és 3D nyomtató a könyvtárban

Ismét a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér vendége volt az Utazó Digitális Élményközpont. Az ingyenes rendezvényen több mint húszan vettek részt és tudhattak meg bővebb információkat a 3D nyomtatóról, a drónokról, a lego robotokról és a virtuális valóságról. Sőt, ki is próbálhatták a különböző eszközöket, ezzel pedig közelebb kerülhettek a napjainkban egyre nagyobb teret hódító digitális technológiák elsajátításához.

Zombai-Kovács Ákos 2022.08.04.

Fekete: festéssel készülnek a jelenléti oktatásra

Jelenleg festenek és takarítanak az adyvárosi Fekete István Általános Iskolában, ahol jelenléti oktatásra készülnek az új tanévben. Az intézmény igazgatója a Győr+ Médiának azt mondta, amíg a gyerekek tartalmasan töltik a szünidőt, addig a tanárok már a szeptemberben induló iskolaévre készülnek elő. Németh Péter kiemelte, tanítványaik sok táborban és más programokon kapcsolódnak ki, de igazából mindenki nagyon várja már a kevesebb, mint 4 hét múlva esedékes tanévnyitót.

Hirdetés