Hirdetés
Címke: szünidő
Hirdetés
Ficsór Dávid 2022.08.04.

Drónok, lego robotok, VR és 3D nyomtató a könyvtárban

Ismét a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér vendége volt az Utazó Digitális Élményközpont. Az ingyenes rendezvényen több mint húszan vettek részt és tudhattak meg bővebb információkat a 3D nyomtatóról, a drónokról, a lego robotokról és a virtuális valóságról. Sőt, ki is próbálhatták a különböző eszközöket, ezzel pedig közelebb kerülhettek a napjainkban egyre nagyobb teret hódító digitális technológiák elsajátításához.

Zombai-Kovács Ákos 2022.08.04.

Fekete: festéssel készülnek a jelenléti oktatásra

Jelenleg festenek és takarítanak az adyvárosi Fekete István Általános Iskolában, ahol jelenléti oktatásra készülnek az új tanévben. Az intézmény igazgatója a Győr+ Médiának azt mondta, amíg a gyerekek tartalmasan töltik a szünidőt, addig a tanárok már a szeptemberben induló iskolaévre készülnek elő. Németh Péter kiemelte, tanítványaik sok táborban és más programokon kapcsolódnak ki, de igazából mindenki nagyon várja már a kevesebb, mint 4 hét múlva esedékes tanévnyitót.

Kárpát Zsolt 2022.07.06.

Még most sem késő diákmunkát vállalni

Bár a nyári szünetből már jó néhány hét eltelt, azok a diákok, aki a pihenés mellett pénzt is szeretnének keresni, könnyen találnak diákmunkát. Az idei órabérek alapján néhány hetes munkával akár 100 ezer forintot is hazavihetnek a fiatalok. Könnyű fizikai munkákból van a legnagyobb a választék, hiszen a munkaerőhiány enyhítésére az áruházláncok és üzletek szívesen alkalmaznak diákokat.

MTI 2022.07.02.

Bármikor lehet igényelni a nyári gyermekétkeztetést

Bármikor lehet igényelni a szünidei gyermekétkeztetést, a támogatás nincs időhöz, csak vagyoni helyzethez kötve - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szombaton az M1 aktuális csatornán.

Győr+ 2022.06.30.

Második hete dübörög az Építő Tábor

Második hete dübörög a város legnépszerűbb nyári tábora a marcalvárosi kiserdőben. Az Építő Táborban, három turnusban, összesen 360 gyerek kapcsolódhat ki idén, igazi cirkuszi hangulatban.

Zombai-Kovács Ákos 2022.06.22.

Álomcirkusz: elindult az idei építőtábor

Hétfőn elindult Győr legnépszerűbb nyári tábora, az Építő Tábor. A Covid miatt egy alkalom kimaradt, de egyébként évek óta táboroznak az iskolások a marcalvárosi kiserdőben, ahol mindig más tematika köré szerveződnek a programok. 2022-ben az Álomcirkusz a téma, a diákok igazi cirkuszi hangulatban tölthetik napjaikat az Apor Iskola szomszédságában. Három alkalommal, heti turnusban zajlik az Építő Tábor, ahol 360 gyerek kapcsolódhat ki tartalmasan, őket nevelők és diákmunkások is segítik a szünidei programok zökkenőmentes lebonyolításában.

Németh Boglárka 2022.06.20.

Elstartolt a tábor

Hétfőn megnyitotta kapuit az iskolások előtt a Győri Gyermektábor Győrújbaráton. Ezen a héten a ménfőcsanaki Petőfi és győri Tulipános iskola növendékei vehették birtokba a faházakat. Hetente 270 gyermek tölti itt a szünidőt, ahol számos programmal várják őket délutántól egészen késő estig. A diákok többsége már visszatérő vendég és nagyon várták, hogy újra jöhessenek. A színes programok mellett az sem utolsó szempont, hogy ez a tábor a többihez képest lényegesen olcsóbb.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat