A covid alatt is szakmasztárokat neveltek

Fotó: Zombai-Kovács Ákos
Zombai-Kovács Ákos
2022.08.19. 13:00

A Covid-járvány se akasztotta meg a Lukács Sándor Technikum korábbi lendületét, az intézmény a pandémiával terhelt előző tanévben is szakmasztárokat nevelt ki. Ezt mondta a Győr+ Médiának az iskola igazgatója, aki arról is beszámolt, milyen felújítási munkálatok zajlottak a szünidőben. Szentpéteri Marianna, aki a közelmúltban vette át a Győr Oktatásügyéért elismerést, arról is beszélt, hogy természetesen jelenléti oktatásra készülnek és bíznak benne, hogy fenntartójuk, a szakképzési centrum megoldja az esetleges gázellátási problémákat.

Hosszú idő után az iskola portáját is felújították, ami már régóta váratott magára. Nyáron sincs csend a Lukács Sándor Technikumban, ahol a járványhelyzet ellenére is zökkenőmentesen tudták lezárni az előző tanévet. Sőt több szakmasztárt is neveltek a pandémia idején.

„A járvány ellenére zökkenőmentesen zártuk az előző tanévet, sőt tanulóink kimagaslóan szerepeltek a különböző tanulmányi versenyeken, a SzakmaSztár-on 10 diákunk is dobogós lett, ezzel mi lettünk a legeredményesebb intézmény a szakképzési centrumon belül” – mondta Szentpéteri Marianna.

A szünet a diákoknak főleg pihenéssel telt, az iskolában viszont komoly munkák zajlottak. „A porta mellett tantermeket is újítottunk fel, okos táblákat szereltünk fel, a könyvtárunkat is modernizáltuk és persze kitakarítottunk rendesen a szokatlanul nagy területű iskolában” – tette hozzá a technikum igazgatója. Az új tanév elé is érdeklődéssel tekintenek a Lukácsban, ahol persze jelenléti oktatásra készülnek és arra, hogy fenntartójuk megoldja az esetleges gázellátási problémákat is.

„Természetesen jelenléti oktatásra készülünk, nálunk rengeteg a gyakorlati óra, ahol különösen fontos, hogy itt lehessenek a tanulók az iskolában és ne otthonról kapcsolódjanak be az órába, a gázválsággal kapcsolatban pedig bízunk a fenntartó szakképzési centrumban, amely már tett is lépéseket azért, hogy zökkenőmentesen zajlódhasson a tanév akkor is, ha esetleg gázhiány lesz” – fogalmazott a direktor.

Jövő héten már értekezlet vár az igazgatóra és a tanárokra is, kevesebb, mint két hét múlva, szeptember elsején pedig indul a 2022-2023-as tanév a Lukács Sándor Technikumban is.

Kapcsolódó témák: #felújítás | #Oktatás | #pandémia | #SzakmaSztár | #szünidő |