Az eredményes tavalyi év reményt ad a jó folytatásra

Fotó: Ficsór Dávid
Ficsór Dávid
2022.08.16. 14:09

Nehéz, de eredményes évet zártunk, ez pedig okot ad arra, hogy reménykedjünk a jövőben. Ezt mondta a Győr+ Médiának Csengeri Mária, a Győri Szakképzési Centrum Sport és Kreatív Technikumának igazgatója. Tovább folytatódik sorozatunk, melyben győri középiskolák elmúlt és soron következő tanévét járjuk körbe.

Stócokban állnak a tavalyi tankönyvek az adyvárosi Sport és Kreatív Technikum folyosóján. Néhány méterrel odébb, a könyvtárban pedig már a friss kiadványok sorakoznak. Ez is azt jelzi, hamarosan vége a vakációnak, kezdődik az új tanév. Az iskolában javában zajlanak az alapvető tisztasági festések és takarítások, a pedagógusok pedig az utolsó szabadnapjaikat töltik a tanévkezdet előtt.

Csengeri Mária igazgató bizakodó az intézmény következő időszakát illetően, annak ellenére is, hogy a tavalyi év nem volt számukra sem könnyű. A tanév vége felé a diákok véleményét is kikérték, hogyan vélekednek az iskoláról. Ezeket a visszajelzéseket már az új tanév során is igyekeznek hasznosítani. Az új szakképzési törvény a projekt alapú oktatást részesíti előnyben, ez pedig a tanulók tetszését is elnyerte, hangsúlyozta az igazgató, aki úgy fogalmazott, bizakodva tekintenek a jövőbe, hiszen sikerült még egy osztályt indítaniuk, ezzel valamelyest ellensúlyozni tudják a többszörös túljelentkezést, ami az intézmény képzéseire érkezik. A számok nyelvén ez azt jelenti, hogy a 80 helyre majdnem 700-an pályáztak.

Csengeri Mária a covid-járvánnyal kapcsolatban elmondta, jelenléti oktatásra készülnek, de, ha a helyzet úgy kívánja, gyorsan át tudnak állni „online üzemmódra”. Elmondása szerint több olyan kialakított technikájuk van, melyekkel aktivizálni tudják a tanulókat a digitális munka során. Ennek ellenére remélik, végig tudják vinni jelenléti oktatással az évet, hiszen szélesebb körű, nagyobb volumenű projekteket terveznek. 

Kapcsolódó témák: #Adyváros | #Győr+ TV | #híradó | #Oktatás | #szünidő |