Tovább őrzi szakmai hírnevét a Bercsényi

Fotó: Ficsór Dávid
Ficsór Dávid
2022.08.16. 13:12

Továbbra is őrzi szakmai hírnevét a Győri Szakképzési Centrum Bercsényi Miklós Közlekedés és Sportiskolai Technikum. Ezt mondta Híradónknak az iskola igazgatója. Németh Zsolt kiemelte, tavaly 110-en végeztek náluk különböző ágazati képzésekben, ennyien kerülhettek tőlük közvetlenül a munka világába. A szakmákhoz kapcsolódó országos versenyeken kiválóan szerepeltek a tanulók és hat volt bercsényis sportoló képviselte a magyar színeket a tavalyi olimpián.

Még üresek a tantermek és a folyosók a győri Bercsényi iskolában. A takarítók egyik helyiségről a másikra járják az épületet, gondosan pucolják meg az ablakokat, polcokat és a padlót. Az intézményben időben elkezdték a felkészülést az új tanévre.

A vakáció alatt mintegy félmillió forint értékben esőcsatorna cserét és javítást is végrehajtottak, a legtöbb teremben tisztasági festés volt, és jó néhány helyiségben gazdaságosabbra cserélték a lámpatesteket. Németh Zsolt az elmúlt tanévről elmondta, szakképző technikumként a legfontosabb eredménynek azt tartja, hogy 110-en kerülhetnek tőlük a munka világába az ágazati képzéseknek köszönhetően.

Emellett továbbra is erős a „sportos vonal” az iskolában. Tavaly az ország legjobb vidéki sportiskolája díjat kapta az intézmény. Nagy büszkeség az is, hogy a Tokiói Olimpián hat egykori bercsényis diák képviselte a magyar színeket, akik felkerültek az épület büszkeségfalára. Az iskola továbbra is elkötelezett a sportolók támogatása mellett. A kiemelkedő sportteljesítményekhez megfelelő háttér szükséges, melyet az intézmény igyekszik megadni a tanulóknak.

Németh Zsolt az előttük álló tanévvel kapcsolatban elmondta, tovább folytatják a megkezdett új technikusi és szakképző iskolai rendszer kiépítését, az új képzésekre hét osztályt iskoláztak be, ami 220 főt jelent. Az igazgató azt is megerősítette, hogy jelenléti oktatásban tervezik a következő évet, és erre is készülnek.

Továbbra őrzi tehát országosan kiemelkedő szakmai hírnevét a Bercsényi, melyet a kiváló eredmények mellett az is bizonyít, hogy az iskolaigazgató márciusban a köztársasági elnöktől átvehette a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést a szakképzés területén végzett kimagasló vezetői munkájáért. 

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #híradó | #Oktatás | #sport | #szünidő |