Sikeres a „Book-anj ránk!” tábor az egyetemen

Fotó: Ficsór Dávid
Ficsór Dávid
2022.08.23. 13:27

Hétfőn indult zsinórban a harmadik „Book-anj ránk!” hét a Széchenyi István Egyetemen. A napközis tábor célja, hogy segítséget nyújtson az intézményben dolgozó családosoknak gyermekeik nyári felügyeletében. A gyerekek nem unatkoznak, és nem is tétlenkednek, hiszen olyan programok tarkítják a turnusokat, melyek során nem csak jól érzik magukat a fiatalok, de rengeteg új információval is gazdagabbak lesznek.

Hirdetés

Rögtön az iskola lezárása után, az Apáczai karon indult és néhány nappal az új tanév kezdete előtt, az Egyetemi Könyvtárban zárul a tartalmas nyár. Az egyetem táborain nem csak az ott dolgozók gyermekei, de az Öveges Gyakorló Iskola érdeklődő diákjai is részt vehettek.

Japán különleges világába kalauzolta el a gyerekeket kedden délelőtt Horváth Ferenc, aki önkéntesen vállalta, hogy előadóként színesíti a tábort. De angol nyelven is zajlottak játékos foglalkozások a hét második napján, melyen játszva tanulhattak a táborozók.

Tóth Csilla, az Egyetemi Könyvtár és Levéltár igazgatója a Győr+ Médiának kiemelte, mindig szeretik, ha valamit haza is visznek a táborból a gyerkőcök, nem csak, amit itt készítenek, hanem új információkat, egy kis tudást.

Némethné Farkas Kata, a felnőttképzési központ vezetője pedig elmondta, a Széchenyi István Egyetem vezetése számára fontos, hogy segítséget nyújtson az intézményben dolgozó családosoknak gyermekeik nyári felügyeletében, ezért már évek óta, szinte egész nyáron igyekeznek olyan elfoglaltságokat szervezni a fiataloknak, melyek során értelmes tölthetik el a szünidőt.

Összesen 36-an vesznek részt ezen a héten a táborban. Ezt osztották ketté korcsoport szerint. Az idegen nyelvek és az idegen kultúrák bemutatásán túl fontos, hogy a gyerekekkel megismertessék saját országukat, és közvetlen környezetüket, élőhelyüket is, hogy milyen lehetőségek várnak rájuk a későbbiekben. „Szeretnénk, ha már ilyen fiatalon tudomást szereznének az Egyetemről, betekintést nyerjenek az itt folyó munkába” – hangsúlyozta a központvezető.

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Hirdetés