Mozgalmas nyár után ökoősszel indít a Baksa Gimi

Fotó: Németh Boglárka
Németh Boglárka
2022.08.18. 14:07

A mozgalmas tanév után nyáron sem unatkoztak a Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnázium Diákjai. Az alapítványuknak köszönhetően ugyanis nyelvtanfolyamon vehették részt, mely során a második idegen nyelvből készítették fel őket a nyelvvizsgára. A táborok sem maradhattak el, a frissen felvett diákok a Gólyatáborban, míg a többiek a vízivándor táborban ereszthették ki a gőzt. A szorgosabbak eközben megnyertek egy országos versenyt is, a napokban pedig már a tankönyvek szortírozása zajlik. Az új tanévre is készülnek gőzerővel, mely során szeptemberben egy különleges öko programon vehetnék részt a diákok.

Csütörtökön még csend uralkodott a Baksa Gimiben kivéve az egyik szárnyat, ahol már a tankönyveket csoportosították a diákok és a tanárok. Az igazgatónő, Bejcziné Mosolits Erika szerint a mozgalmas tanév után izgalmas nyár áll a baksások mögött.

“A Baksa Kálmán Alapítvány, amely azért jött létre, hogy a Baksa Kálmán Gimnázium tanítványait valamilyen módon támogassa, meghirdetett 30 órás ingyenes nyelvtanfolyamokat. Az iskolánk neve is fémjelzi, hogy nálunk az idegennyelv tanulás nagyon fontos. Ezen a tanfolyamon pedig nem az első, hanem a második idegen nyelvből készítettük fel a tanítványainkat. Közülük már többen elmentek nyelvvizsgázni a nyáron, a többiek pedig ősszel tervezik majd. Örömmel számolok be arról is, hogy a 9. évfolyam összes diákjának sikerült  a középfokú nyelvvizsga, úgyhogy elmondhatjuk azt, hogy ismét, összesen 74 14-15 éves diákunk tett sikeres nyelvvizsgát“- számolt be az igazgató, aki arról is beszélt, hogy a Krúdysokkal közösen szervezték meg a DÖK-kel együtt a Gólyatábort, mely során három felejthetetlen napot töltöttek együtt a kisgólyák. Emellett a gyerekek egy vízivándor táborban is részt vehettek, ahol végig eveztek a Mosoni Dunát.

A nyár során pedig akadt olyan is, aki a tanulmányokra fókuszált. “A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem pályázatának a döntőjébe is bekerültek diákjaink, egy projekthét keretein belül készültek Kurcsics Rafaella tanárnő támogatásával és meg is nyerték ezt az országos versenyt, amire szintén büszkék vagyunk. Büszkék vagyunk még a végzőseinkre is, akik mindegyike felvételt nyert az áhított egyetemre, tehát azokra a helyekre, amiket elsőként jelöltek. “- tájékoztatott Bejcziné Mosolits Erika. 

A Baksában hétfőtől ezerrel készülnek az új tanévre, három osztály indul majd, de már rögtön szeptemberben is rengeteg program vár a diákokra. “Megkeresett minket az UNESCO, valamint a város részéről Dr. Szálasy László, hogy az ország legnagyobb öko tanóráját tartsuk meg az intézményben. Illusztris vendég is érkezni fog még az is lehet, hogy Áder János, volt köztársasági elnök tartja majd ezt, ez a megtisztelő feladat szeptember végén vár majd ránk. Közben pedig az UNESCO öko iskoláinak listájára is szeretnénk felkerülni, ehhez szintén pályázni kell és programot összeállítani, de rajta vagyunk ezerrel”- emelte ki az intézményvezető. 

A sok program mellett a sport sem maradhat ki, így lesz majd a Baksában, a Krúdyval közösen 2022 méteres futás is. 

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #híradó | #öko iskola | #szünidő |