Krúdy technikum: fókuszban a turizmus és a vendéglátás

Fotó: Németh Boglárka
Németh Boglárka
2022.08.25. 15:58

Gőzerővel készül az új tanévre a Krúdy Gyula Vendéglátóipari Technikum. Az iskolában a nyár folyamán sem unatkoztak: volt gólyatábor, vízi vándortábor, de a munka sem maradhatott el: a diákok többsége szakmai gyakorlatot is teljesített a szünidőben. Négy frissen festett terem és két új interaktív tábla is várja a szeptember 1-jén visszatérő fiatalokat, már az utolsó simítások zajlanak a jövő heti iskolakezdés előtt, de a nyár sem telt eseménytelenül a technikumban.

Idén is volt Gólyatábor a hagyományokhoz híven, melyen nyolc-kilencedikes osztályból jöttek el a táborozók nagy számban. Magam is részt vettem a táborban és örömmel láttam, hogy lelkes kis gólyáink vannak. Nagyon színvonalas műsort állítottak össze a végére, de közben túráztunk, akadályversenyeztünk és mindenféle mókás feladatot oldottunk meg”- kezdte beszámolóját Baloghné Pálfi Edina, a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum igazgatója. A direktor arról is mesélt, hogy a Baksa Gimnáziummal közösen egy vízi vándortáborban is részt vehettek a krúdysok, ahol a Szigetközben eveztek végig, ez pedig a csapatépítésre is alkalmas volt. 

A nyáron a felújítási munkálatok mellett a tankonyhák fertőtlenítésére és a gépek karbantartására is sor került, az iskolában pedig  2022/23-ban is a turizmusé és a vendéglátásé lesz a főszerep.  “A turizmus-vendéglátás ágazatban tanítjuk a szakmákat, az összes szakmát és 32 osztállyal indítjuk a tanévet, ők a nappali tagozatos diákjaink, de a felnőttek oktatásában is jelentős szerepet vállalunk. Vannak felnőtt érettségiző osztályok, ezek a szakmára épülő érettségizős osztályaink és a felnőttek szakmai oktatásában a turizmus-vendéglátás ágazaton belül az összes szakmát lefedjük. A diákjaink a nyáron nem csak táborokban voltak, hanem gyakorlatokat is végeztek. Tehát a 10.-es szakiskolás és a 11.-es technikumi diákjaink összefüggő szakmai gyakorlatot töltenek ilyenkor külső képzőhelyeken. Őket szeretettel várjuk felvértezve a munkától és a tapasztalatukkal, amiket aztán a tanulmányaik és a vizsgák során kamatoztatni tudnak”- hangsúlyozta az igazgató, aki szerint az előző tanévben is nagyon fontosnak tartották az együttműködést és a partnerséget, így idén is igyekeznek partnereket és támogatókat szerezni.

Tavaly az eseményeink közül a Wunderbar fesztivál olyan jól sikerült, hogy idén szeptember legelején a német DSD Nyelvi Központ a Krúdyban rendezi meg a szakmai konferenciáját, ez pedig a pedagógusok számára is nagy lehetőség”- hangsúlyozta az intézményvezető. 

Az iskola a turizmus-vendéglátás területén több partnerrel is felvette a kapcsolatot a városban. Köztük van az iparkamara és az önkormányzat is. Az intézmény szeretné, ha minél több helyen képviselnék a diákok az iskolát, továbbá minél aktívabban szeretnének jelen lenni a város életében is. 

Kapcsolódó témák: #híradó | #Krúdy | #Oktatás | #szünidő |