Digitális Élményközpont

Drónok, lego robotok, VR és 3D nyomtató a könyvtárban

Fotó: Ficsór Dávid
Ficsór Dávid
2022.08.04. 13:28

Ismét a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér vendége volt az Utazó Digitális Élményközpont. Az ingyenes rendezvényen több mint húszan vettek részt és tudhattak meg bővebb információkat a 3D nyomtatóról, a drónokról, a lego robotokról és a virtuális valóságról. Sőt, ki is próbálhatták a különböző eszközöket, ezzel pedig közelebb kerülhettek a napjainkban egyre nagyobb teret hódító digitális technológiák elsajátításához.

A digitalizáció és a digitális technika korát éljük, ahhoz, hogy otthonosan mozogjunk ebben és a felhasználóink is, ebben segít a Digitális Jólét Program. Ez egy országos programsorozat, és országszerte Digitális Jólét Pontok működnek. Könyvtárunk három helyszínen működtet ilyeneket, mindhárom helyen egy-egy mentor segíti a felhasználókat a digitális technika elsajátításában. Ez a mai program szorosan kapcsolódik ehhez a törekvésünkhöz, örülünk, hogy olyan népszerű, hogy már harmadik alkalommal tudtuk megszervezni” – mondta Szabó Judit olvasószolgálati osztályvezető.

A nyári szünetben örömmel csatlakoznak a fiatalok az ilyen és ehhez hasonló programokhoz. A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér számos attrakcióval készül mind a felnőtteknek, mint a gyerekeknek a vakáció idején. Érdemes a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér programjai között szétnézni. Az intézmény Facebook oldala naprakész, folyamatosan frissül, így könnyen találhat magának minden korosztály valamilyen érdekességet a vakáció hátralévő részére.