Gábor László: nyáron megújítják az iskolát

Fotó: Győr+ TV
Zombai-Kovács Ákos
2022.08.16. 14:37

A nyári szünet időszakában maguk a diákok újítják fel az iskolát és végzik el a szükséges állagmegóvó munkákat is. Ezt mondta a Győr+ Médiának a Gábor László Építő- és Faipari Szakképző Iskola igazgatója. Árvai Zsolt kiemelte, a náluk zajló, gyakorlatorientált képzést az előző tanév nagy részében nem zavarta a Covid, ennek ellenére a szeptemberben induló tanítási időszakban mindenképpen jelenléti oktatásra készülnek. A direktor úgy fogalmazott, az esetleges gázhiány miatt sem aggódnak, mert biztosított az energiaellátásuk.

Üres tantermek és üres a folyosó is. Amilyen nagy nyüzsgés van tanév közben a Gábor Lászlóban, olyan nagy most a csend az iskola falai között. Az ide járókat annak ellenére sem zavarta a Covid járvány az elmúlt tanév sikeres lezárásában, hogy gyakorlatorientált képzés zajlik az intézményben.

„Ahhoz képest, hogy a diákjaink sok időt töltenek külső helyszíneken, cégeknél, zökkenőmentesen le tudtuk zárni az előző tanévet, semmiféle gondot nem okozott a járvány” – mondta Árvai Zsolt. A Gábor Lászlóban is zajlottak különböző munkálatok a nyáron, ezeket azonban, gyakorlati feladatként, maguk az ide járó diákok valósították meg.

„A többi iskolához képest szerencsés helyzetben vagyunk, iskolánk tulajdonképpen önmagát építi, egyfajta szakmai gyakorlatként tanulóink végzik el már évek óta a szükséges állagmegóvó munkákat az épületben, egyrészt ők is gyakorolnak, másrészt egy fillérünkbe sem kerül a fejlesztés”- tette hozzá az iskola igazgatója.

Napokon belül itt is megkezdődik a finis, az új tanév előtt, erre már javában készülnek, főleg a tanárok hangolódnak aktívan az új tanévre. Amit természetesen jelenlétben dolgoznának végig a szakképző iskolában, ahol egyébként akkor sem lehet gáz, ha nem lesz elég gáz. „A fenntartó szakképzési centrumnak hála éppen az elmúlt évben újították fel a fűtési rendszerünket, a legmodernebb technológia került beépítésre, plusz napelemmel is szépen felszereltük a házat, így ez is besegít majd, úgyhogy egyáltalán nem tartunk a téltől, mert biztosított az energiaellátásunk” – fogalmazott a Gábor László direktora.

Az egész régióban egyedülálló szakmai képzést végző építő- és faipari iskolában tehát a mostani csend csak átmeneti, két hét és újra diákokkal, na meg munkával telik majd meg az intézmény.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #híradó | #Oktatás | #szakképzés | #szünidő |