45 éves a győri gyerekek tábora

Hajrá nyár, hajrá vakáció, hajrá győrújbaráti tábor!

Földvári Gabriella Fotó: O. Jakócs Péter
2024.06.24. 12:49

Hétfőn 45 színes lufi szélnek eresztésével vette kezdetét az idei győrújbaráti gyermektábor. A tábort a gyermekév alkalmából 1979. június 17-én avatták fel, ahol kresz park, haditechnikai park, könyvtár és úszómedence is várta annak idején a diákokat, hogy teljes legyen a suli utáni kikapcsolósuk.

Az ünnepélyes tábornyitón dr. Pergel Elza alpolgármester köszöntötte a gyerekeket, a Tulipános és a Petőfi iskola diákjait. „A tábor az a hely, ahol a szorgos év után lehet lazítani, élvezzetek ki minden lehetőséget, a játékot és a sportot egyaránt! Induljon a fergeteges nyári szezon! Kívánom, hogy a  táborozás utána a családdal, a barátokkal is használjátok ki a vakációt! Hajrá nyár, hajrá vakáció, hajrá győrújbaráti tábor!” – biztatta a gyerekeket a politikus.

Az idei ünnepi évben a hagyományos programokat mellett igazi meglepetések, izgalmas újdonságok is várják a szünidőzőket. Kipróbálhatják az élő csocsót, lesz öko-labirintus, álarcos énekes vetélkedő, Angry Birds játék élőben és Sík Frida is koncertet ad, ahogy tette azt a megnyitón is. 

A köszöntők végén a fiatalok hagyományos eltáncolták a tábornyitó táncot és elengedték a tábor 45 évét szimbolizáló 45 színes lufit. 

Fehérné Bocska Erzsébet igazgató a tábor elmúlt 45 évére emlékeztette a meghívott vendégeket köszöntőjében. Arra, hogyan szépült, fejlődött időszakról időszakra a tábor és beszélt arról is, hogy nem csak külsőségekben lett modern, hanem a gyerekeknek szóló programkínálat is sokszínű lett, köszönhetően az animátoroknak. 

Az igazgató megköszönte a mindenkori fenntartónak – a győri önkormányzatnak – , hogy mindig biztosították azt az anyagi, szakmai és mindenféle más hátteret is ahhoz, hogy a tábor folyamatosan fejlődhessen, állandóan meg tudjon újulni. Megköszönte a pedagógusoknak, hogy nem csak tudást adnak át, hanem nevelik is a gyerekeket a táborban, a dolgozók áldozatos munkáját, az animátorok lelkes segítségét.  

„Én 33 éve vezetem az intézményt, országszerte és külföldön is nagyon sok tábort megnéztem és én mindig nagyon büszke voltam a mi táborunkra, mert állíthatom, hogy az országban még egy ilyen adottságokkal, ilyen környezetben, ilyen fejlettségi színvonalú tábor nincs!” – emelte ki Fehérné Bocska Erzsébet. 

A győrújbaráti gyermektáborban egyidőben összesen mintegy 250 gyermeknek nyílik lehetősége a táborozásra, ahol egész nap sportolási lehetőséggel, színes programokkal, vetélkedőkkel, kirándulásokkal várják a szünidőző gyerekeket.

Galéria: O. Jakócs Péter

Televíziós szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #galéria | #gyerekek | #Győrújbarát | #szünidő | #tábor |