Citromsárga leves
Igazi üde, nyári leves, amibe minden „nyári friss” belefér. Én a sárga és zöld színű zöldségeket, fűszereket válogattam most ki, hogy a végén a friss, piros koktélparadicsom viríthasson ki a közepéről.
Igazi üde, nyári leves, amibe minden „nyári friss” belefér. Én a sárga és zöld színű zöldségeket, fűszereket válogattam most ki, hogy a végén a friss, piros koktélparadicsom viríthasson ki a közepéről.
Nem csupán babból lehet elkészíteni, hiszen a lényeg „csili és hús”. Amennyiben a babot kevésbé szeretjük, elkészíthetjük csicseriborsóból is, mert egészséges és finom.
A csokoládéimádók nagy kedvence, hiszen két csokoládékrém találkozik itt egyszerre, egy tömény és egy habkönnyű, ami együtt maga a csoda.
A kert zöldjei mindig is hasznosak voltak, csak éppen tudnunk kellett róluk, hogy melyik való a fazékba és melyik inkább a tyúkudvarba. Megjegyzésként: a kettő néha keresztezte egymást.
Virágzik a bodza és elkezdődött az eperszezon is. Nagy Eszter creative chef egyik kedvencét, a bodzát ajánlja e heti kínálatában, ami nemcsak szörpnek kiváló, hanem egy könnyű, és pillanatok alatt elkészíthető tavaszi-nyári fogás egyik hozzávalója is lehet.
Gyereknapi finomság a javából. Édes kalácsból, pirított mandulával, illatos barackból és sok vaníliával készül ez a guba. Rendhagyó, mégis ismerős ízek lapulnak benne.
Különös május ez. Úgy érzem, a legtökéletesebb formába, gömbbe zárnak az érzelmeim. Anyák napja elmúlt, közeleg a gyermeknap. Gyermek vagyok én is, unoka, meny és anya, aki finoman szólva soha nem szeretett sütni-főzni. Ám hosszú hetek óta „maradj otthonkában”, mint jó feleség készítem az ételeket.
A bundában sajt van, belül friss spárga, amit krémes kéksajtos szószba mártogatunk. Szerintem az egyik legjobb dolog, ami történhet ezzel a kis zöld növénnyel.
Itt minden saját készítésű, egyszerű és gyors. A legjobb viszont az a házi burgerben, hogy annyi sajtszósz, hús és hagyma kerül bele, amennyit csak mi szeretnénk.
Szinte nincs olyan étterem, ahol ne lenne az étlapon az olasz tészták valamelyike. „Ahány hely, annyi szokás”, a legtöbb „magyar” carbonara tejszínesen készül, pedig az olasz eredetileg egyáltalán nem tartalmazza ezt a tejterméket. Nagy Eszter creative cheffel elkészíthetjük az igazi olasz spagetti carbonarát és szupergyors főzeléket is kipróbálhatunk e heti ajánlatából.