Fröccsözve jótékonykodhatunk
A hagyományos XVI. Győri Rotary Fröccsnapokat július 16–18. között rendezik meg, koncertekkel, kiállításokkal, gyermekprogramokkal a Dunakapu téren.
A hagyományos XVI. Győri Rotary Fröccsnapokat július 16–18. között rendezik meg, koncertekkel, kiállításokkal, gyermekprogramokkal a Dunakapu téren.
A nyár a grillpartyk és kerti sütögetések szezonja. Kovacsics Koksza István, a Révész étterem séfje olyan fortélyokat árul el, aminek köszönhetően tökéletes ízélményekkel gazdag kerti összejövetelt tarthatunk.
Győr a találkozások városaként is ismert, így nem is lehetne jobb helye idén a legízletesebb sajtok és a legfinomabb borok románcának. Július 17-én, szombaton ugyanis a város először ad otthont a Konferencia Hotelben, a XVII. Újbor és Sajt Fesztiválnak.
A bevételt az UNESCO-világörökségi listáján szereplő brémai városháza és Roland-oszlop megóvására fordítják.
A hamburger a gasztronómia egyik alappillére, az egyik legnépszerűbb streed food ételként tartják számon. Május 28.-a a hamburger világnapja, ebből az alkalomból összeszedtünk pár érdekességet a történetéről.
Ma eldőlt, hogy melyik édes költemény lett az önkormányzat által meghirdetett, „Győr 750 Születésnapi tortája”. A döntőben a CsoKISfröccs, a lá:gom és a Győri Speciál, a mentes torták közül pedig Győri virgonc és a Nekünk Győr versenyzett.
Saját söre van az ETO-nak! A győrújbaráti Vaskakas Sörfőzde és az ETO FC Győr együttműködéséből született meg az ETO Pils névre keresztelt aranyló, habzó nedű, melyet a felek csütörtökön mutattak be a sajtó képviselőinek. A német típusú pilseni sört tartalmazó palackot egyedi külsővel látták el, melynek több típusa is kapható lesz majd.
Három hagyományos, a CsoKISfröccs, a lá:gom és a Győri Speciál, valamint két „mentes”, a Győri virgonc és a Nekünk Győr cukrászkülönlegesség vannak még versenyben az önkormányzat által meghirdetett, „Győr 750 Születésnapi torta” elnevezésű pályázaton. A felhívásra nyolcan jelentkeztek, tíz „édes költeménnyel”
Ezúttal Nagy Petra, a Vaskakas Bábszínház bábművésze osztja meg egyik ínycsiklandó családi receptjét olvasóinkkal.
Ukrajnában és Oroszországban is előszeretettel fogyasztják ezt a tradicionális hideg előételt az ünnepi asztalnál. Nem csak azért, mert meggyőzőek az ízei, hanem mert egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel, csak az előkészülete igényel kicsivel több időt.