Rotyogó halászlé, ropogós sült hal, halas-káposztás rétes a Halnapokon

Ficsór Dávid Fotó: Ács Tamás
2023.09.16. 12:17

Ezen a hétvégén tartják a III. Győri Halnapokat a Radó-sziget árnyas fái között. A rendezvénynek az elmúlt két évben nagy sikere volt, így nem volt kérdés, hogy idén is megszervezik.

„A folyók városában nagy hagyományai vannak a halfogyasztásnak, remek haléttermeink vannak, s ez elmondható a régióra is. Igyekeztünk olyan rendezvényt életre hívni, ami népszerűsíti a halfogyasztást, hiszen a hal olyan nyomelemeket tartalmaz, melynek rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk egészségünkért” – mondta a főszervező, Tömböly Tamás, aki hozzátette, a halnapok népszerűségét mutatja, hogy egyre több szolgáltató és egyre több érdeklődő érkezik a Radóra.

Több mint harminc vendéglátó kínálja portékáit egészen vasárnap estig, a standok mellett pedig minden generációt megszólító programok és koncertek várják a látogatókat. Szombaton dél körül elkezdett megtelni a sziget, egymást érik a halkülönlegességeket árusító standok.

A bográcsokban rotyog a bajai, balatoni, szegedi, vagy szigetközi halászlé, a grillrácson és az olajsütőben pedig frissen készülnek a legnépszerűbb hazai halfajták. A szervezők várnak minden érdeklődőt, akik ennének egy igazi, magyaros halételt! 

Kapcsolódó témák: #ételek | #gasztronómia | #halnapok | #radó-sziget |