Címke: ételek
Hirdetés
Hatt Róbert–Kárpát Zsolt 2025.11.30.

Ünnepi kacsamell modern köntösben

Hatt Róbert, a Gyirmót Sport és Wellness Hotel Arundo éttermének séfje az Ízfaktor konyhájában ezúttal kacsamellet készít. A rozéra sütött kacsamell hízott májjal önmagában is ünnepi élmény, de a chilis mangóchutney, a fondant burgonya és a mézes-balzsamecetes narancsmártás együtt olyan harmóniát hoz, amely bármely éttermi tányéron megállná a helyét.

Győr+ 2025.11.27.

Ünnepi kacsamell modern köntösben

Ha van étel, amely egyszerre testesíti meg a magyar konyha gazdagságát és a modern gasztronómia játékosságát, akkor ez a fogás az. A rozéra sütött kacsamell hízott májjal önmagában is ünnepi élmény, de a chillis mangó chutney, a fondant burgonya és a mézes–balzsamecetes narancsmártás együtt olyan harmóniát hoz, amely bármely éttermi tányéron megállná a helyét.

Cs. T. 2025.11.15.

FAST FOOD FEJTÖRŐ! – Mennyire válaszolsz gyorsan, ha gyorsételekről van szó?

A gyorsételek mára nem csupán egy étkezési formát jelentenek – a rohanó hétköznapok jelképévé váltak, egy hellyé, ahol a kényelem és az ízek találkoznak. E heti kvízünkben a gyorsételek november 16-i világnapjára hangolódunk. Ikonikus logók és legendás menük – lássuk, mennyire ismered a fast food világát!

Kárpát Zsolt 2025.09.25.

Ízfaktor – Lasagne bolognese, a rétegek harmóniája

Ha az olasz konyháról beszélünk, szinte mindenki arcán felderül a mosoly, amikor kimondjuk: lasagne. Bár elsőre a lasagne egy tipikusan olasz fogásnak tűnik, eredete több ezer évre nyúlik vissza. Az ókori Görögországban már ismerték a „laganon” nevű lapos tésztát, amelyet később a rómaiak is átvettek, majd az évszázadok során finomodott a receptúra.

Kárpát Zsolt 2025.08.14.

Ízfaktor – Füstös ízek, omlós húsok, nyári hangulat

Ezúttal egy igazi amerikai klasszikus kerül a grillrácsra: Hatt Róbert séf az Ízfaktor konyhájában szaftos pulled porkot, azaz tépett sertéshúst készít – lassan sült, füstös, omlós finomságot, amit lehetetlen nem szeretni!

Földvári Gabriella 2025.04.21.

Húsvéti ételmentés

A húsvéti ünnepi ételekből – amennyiben nem fogytak el, és már a könyökünkön jön ki a főtt sonka, főtt tojás, kalács kombó – a hétköznapi vacsorára készíthetünk néhány egyszerű, de finom fogást.

Kárpát Zsolt 2025.04.17.

Ízfaktor – Burgundi marharagu

A francia vörösboros marharagu, vagyis Boeuf Bourguignon, nem csupán egy étel – ez egy igazi gasztronómiai legenda, ami a francia vidék ízeit és hangulatát testesíti meg. Ez az étel eredetileg paraszti ételként indult a középkorban. A hosszú főzési idő alatt a hús gyönyörűen megpuhul, és a bor, szalonna, zöldségek összjátéka gazdag, mély ízeket hoz létre.

Szigeti Sándor 2024.12.24.

Miért pont ezt esszük karácsonykor?

Halászlé, töltött káposzta, bejgli – az ünnepi menüsor elmaradhatatlan fogásai. De vajon miért pont ezek kerülnek ilyenkor az asztalunkra? Dr. Lanczendorfer Zsuzsanna néprajzkutatót, mestertanárt, a Széchenyi István Egyetem docensét kértük fel egy kis ünnepi ízmagyarázatra.

Szöveg és fotó: Kárpát Zsolt 2024.09.26.

Panír, a Győr+ TV főzőműsora – Túróval töltött zsemle

Egy olyan retro ételt készít el nekünk Koksza séf, ami egy kiadós leves után jól kiegészíti az ebédünket vagy a vacsoránkat. A túróval töltött zsemle összeállításához a hétköznapokban is bátran nekiállhatunk. Ráadásul ez a fogás a gyerekek egyik nagy kedvence lehet.

Hirdetés