Farsangi mini fánk
A farsangi időszak egyik kedvenc édessége a fánk. A finomságot sokféleképpen elkészíthetjük, legismertebb a szalagos változata.
A farsangi időszak egyik kedvenc édessége a fánk. A finomságot sokféleképpen elkészíthetjük, legismertebb a szalagos változata.
Egy igazi tradicionális olasz tészta kerül a Panír középpontjába. Egyszerű és könnyen elérhető alapanyagokból áll össze a mediterrán fogás. Egy kis fokhagyma, paradicsom, friss petrezselyem és jóféle tészta, és szinte már is kész a pasta all'arrabbiata.
A Panír nem csak a magyar konyha, de külföldi gasztronómia jellegzetes ételeit is bemutatja. A muszaka egy tartalmas és ízletes rakott finomság, ahol a mediterrán és a keleti ízek találkoznak. Ráadásul a padlizsánnak valamint a zöldségeknek köszönhetően a muszaka egy igazi vitaminbomba.
Novemberben a népszerű külföldi konyhák nemzeti ételei is megjelennek a Panír című gasztronómiai magazinunkban. Török, olasz, arab és egyéb finomságokból is ad ízelítőt Kovacsics „Koksza” István konyhafőnök.
Ha szeretjük a leveseket, ez az adás, most nekünk szól! A Panír séfje ezúttal egy tartalmas tárkonyos csirkeragu levessel készült.
A tengerparti hangulatot idézi meg Koksza séf ezzel az étellel. Ráadásul könnyű dolgunk van, hiszen ma már nem gond beszerezni a hozzávalókat. A tengeri herkentyűkből szerencsére szinte minden élelmiszerüzletben nagy a választék, amit kedvünk szerint variálhatunk.
A Csáky rostélyost a Panír séfje most újragondolta. A marhahúst felváltotta a sertésszűz, így az étel elkészítése sokkal gyorsabb és egyszerűbb. Ráadásul a lecsónak még mindig szezonja van, ezért mindenképpen aktuális a magyar gasztronómia egyik kissé elfelejtett fogása.
Ezen a hétvégén tartják a III. Győri Halnapokat a Radó-sziget árnyas fái között. A rendezvénynek az elmúlt két évben nagy sikere volt, így nem volt kérdés, hogy idén is megszervezik.
Nem véletlenül népszerű a csirkemell, hiszen ezerféleképpen el lehet készíteni. A Panírban séfünk egy-két pofonegyszerű megoldással dobja fel ezt a fogást, amit érdemes kipróbálni. Ráadásul a hétköznapok rohanásában, mindössze 15 perc alatt megfőzhető ez az étel.
A hamburger egy olyan étel, amit ha valaki szeret, egyszerűen képtelenség megunni. Persze ehhez elengedhetetlen, hogy gusztusos és finom legyen, na meg lehetőleg kísérje valami kellemes fantáziavilág, életérzés is. Győr legújabb burgerezőjében Mátyás Attiláék minden téren a maximumra törekednek, s igazán baráti szendvicsekkel és hangulattal várnak mindenkit.