Címke: gasztronómia
Hirdetés
Ficsór Dávid 2025.11.29.

Látvány disznótor és jubileumi termelői piac Ménfőcsanakon

A ménfőcsanaki látvány disznótor évről évre a tél egyik legnépszerűbb közösségi eseménye, ahol a hagyományőrzés, a gasztronómia és a vásári forgatag találkozik. A rendezvény különlegessége, hogy a látogatók testközelből élhetik át a hagyományos disznóvágás mozzanatait: a pörzsöléstől és bontástól kezdve egészen a friss hurka–kolbász elkészítéséig.

Szerző és foró: J.Kovács Andrea 2025.11.28.

Hecsedli, a természet finom csodája

Az első fagyos reggelek beköszöntével valóságos dejavu érzés kerített a hatalmába, amikor a Dunakapu téri piacon megláttam a hecsedli árust. Hiszen mindez már megtörtént velem, csak akkor még gyerekként anyukámmal kerestük a sűrű, piros lével teli üvegeket kínáló kofát.

Győr+ 2025.11.18.

Az ország legjobbjai között a ménfői sajtok

Ismét rangos elismerésekben részesült a ménfői sajtüzem. A Rábaközi sajtjuk egy pont híján a második, idei újdonságuk, a camembert pedig harmadik helyet szerzett az országos sajtversenyen.

Baksa Erika 2025.11.13.

Halászlé-kóstolóval indult a reggel a GyőrPlusz Rádióban

Ahogy azt már megszokhattuk, a 14 éves Győr+ Rádió továbbra is a város hangja: minden nap izgalmas, érdekes vagy éppen vicces témákkal szórakoztatják a hallgatókat. Csütörtök reggel sem volt ez másképp – ezúttal kanálcsörgés és ínycsiklandó illatok töltötték meg a stúdiót.

Győr+ 2025.11.07.

Ismerd meg a kenyér titkát!

A győri könyvtár "Gasztrománia" sorozatának következő részében a kovászolás titkaiba avatják be az érdeklődőket.

Hatt Róbert–Kárpát Zsolt 2025.11.02.

A kijevi jérce új élete

Hatt Róbert, a Gyirmót Sport és Wellness Hotel Arundo éttermének séfje az Ízfaktor konyhájában ezúttal kijevi jércemellet készített, természetesen modern köntösben – pankó morzsával, selymes burgonyapürével és egy csipetnyi magyar leleménnyel. Ropogós aranykéreg, lágy, vajjal telt belső és egy falatnyi savas meglepetés: az ecetes szilva.

Győr+ 2025.10.30.

Kijevi jérce az Ízfaktorban

A kijevi jércemell a klasszikus konyhaművészet egyik jól ismert fogása, amely most újragondolt formában térhet vissza a magyar asztalokra.

Hirdetés