Karácsonyi gasztroajándékok biztonságosan! Íme néhány tipp!
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Oktatási Programja a karácsonyi ünnepek közeledtével a házi gasztroajándékok készítésének alapvető tudnivalóit gyűjtötte össze.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Oktatási Programja a karácsonyi ünnepek közeledtével a házi gasztroajándékok készítésének alapvető tudnivalóit gyűjtötte össze.
Hideg napokon kimondottan jólesik egy forró leves. A fagyasztott spenótból készített krémleves gyors és tápláló. No meg az íze sem megvetendő, garantáltan nagyobb élmény, mint amit annak idején az iskolai menzán tapasztaltunk a belőle készült főzelékkel.
Csatlakozzon a téli varázslat világához, és fedezze fel, hogyan készíthetők el a legfinomabb édességek, amelyek tökéletesen illenek a hegyek hangulatához!
Győr város szívében van egy hely, ahol a HR szakember fakanalat ragad, a közgazdász macaront süt, az újságíró tésztát gyúr. Ez a Placc, Győr legszínesebb gasztro és rendezvényhelyszíne. A vasútállomástól mindössze néhány perc sétára található közösségi térben mindenki megtalálhatja azt, ami feltölti és inspirálja!
A karácsonyi időszak egyik nagy kedvence a magyar specialitásnak számító szaloncukor. Számos fajtája létezik és már a 19. századi megjelenése óta nagy népszerűségnek örvend.
A ménfőcsanaki látvány disznótor évről évre a tél egyik legnépszerűbb közösségi eseménye, ahol a hagyományőrzés, a gasztronómia és a vásári forgatag találkozik. A rendezvény különlegessége, hogy a látogatók testközelből élhetik át a hagyományos disznóvágás mozzanatait: a pörzsöléstől és bontástól kezdve egészen a friss hurka–kolbász elkészítéséig.
Az első fagyos reggelek beköszöntével valóságos dejavu érzés kerített a hatalmába, amikor a Dunakapu téri piacon megláttam a hecsedli árust. Hiszen mindez már megtörtént velem, csak akkor még gyerekként anyukámmal kerestük a sűrű, piros lével teli üvegeket kínáló kofát.
Somló hegye maga a csoda és misztikum, ha pedig az ember a kirándulás és a pincejárás mellett terített asztalokra és finom ételekre is vágyik, aligha van jobb választás a Hegykapu Étteremnél!
Ismét rangos elismerésekben részesült a ménfői sajtüzem. A Rábaközi sajtjuk egy pont híján a második, idei újdonságuk, a camembert pedig harmadik helyet szerzett az országos sajtversenyen.
Ahogy azt már megszokhattuk, a 14 éves Győr+ Rádió továbbra is a város hangja: minden nap izgalmas, érdekes vagy éppen vicces témákkal szórakoztatják a hallgatókat. Csütörtök reggel sem volt ez másképp – ezúttal kanálcsörgés és ínycsiklandó illatok töltötték meg a stúdiót.