Címke: gasztronómia
Hirdetés
Kép és szöveg: J. Kovács Andrea 2025.12.11.

Tél a konyhában: Parajkrémleves – gyors és tápláló

Hideg napokon kimondottan jólesik egy forró leves. A fagyasztott spenótból készített krémleves gyors és tápláló. No meg az íze sem megvetendő, garantáltan nagyobb élmény, mint amit annak idején az iskolai menzán tapasztaltunk a belőle készült főzelékkel.

Győr+ 2025.12.08.

Finomságok a hüttéből

Csatlakozzon a téli varázslat világához, és fedezze fel, hogyan készíthetők el a legfinomabb édességek, amelyek tökéletesen illenek a hegyek hangulatához!

Győr+ 2025.12.08.

Placc: A hely, ahol a kreativitásé a főszerep

Győr város szívében van egy hely, ahol a HR szakember fakanalat ragad, a közgazdász macaront süt, az újságíró tésztát gyúr. Ez a Placc, Győr legszínesebb gasztro és rendezvényhelyszíne. A vasútállomástól mindössze néhány perc sétára található közösségi térben mindenki megtalálhatja azt, ami feltölti és inspirálja!

Ficsór Dávid 2025.11.29.

Látvány disznótor és jubileumi termelői piac Ménfőcsanakon

A ménfőcsanaki látvány disznótor évről évre a tél egyik legnépszerűbb közösségi eseménye, ahol a hagyományőrzés, a gasztronómia és a vásári forgatag találkozik. A rendezvény különlegessége, hogy a látogatók testközelből élhetik át a hagyományos disznóvágás mozzanatait: a pörzsöléstől és bontástól kezdve egészen a friss hurka–kolbász elkészítéséig.

Szerző és foró: J.Kovács Andrea 2025.11.28.

Hecsedli, a természet finom csodája

Az első fagyos reggelek beköszöntével valóságos dejavu érzés kerített a hatalmába, amikor a Dunakapu téri piacon megláttam a hecsedli árust. Hiszen mindez már megtörtént velem, csak akkor még gyerekként anyukámmal kerestük a sűrű, piros lével teli üvegeket kínáló kofát.

Győr+ 2025.11.18.

Az ország legjobbjai között a ménfői sajtok

Ismét rangos elismerésekben részesült a ménfői sajtüzem. A Rábaközi sajtjuk egy pont híján a második, idei újdonságuk, a camembert pedig harmadik helyet szerzett az országos sajtversenyen.

Baksa Erika 2025.11.13.

Halászlé-kóstolóval indult a reggel a GyőrPlusz Rádióban

Ahogy azt már megszokhattuk, a 14 éves Győr+ Rádió továbbra is a város hangja: minden nap izgalmas, érdekes vagy éppen vicces témákkal szórakoztatják a hallgatókat. Csütörtök reggel sem volt ez másképp – ezúttal kanálcsörgés és ínycsiklandó illatok töltötték meg a stúdiót.

Hirdetés