Címke: gasztronómia
Hirdetés
Győr+ 2024.03.21.

Bocuse d’Or: különdíjat kapott a magyar csapat

Véget ért a világ legrangosabb szakácsversenyének válogatója szerdán Norvégiában. A magyarok hatodik helyen végeztek a Bocuse d’Or európai döntőjében, ezzel pedig az is kiderült, hogy Kelemen Roland csapata bejutott a lyoni fináléba is, amelyet 2025 januárjában rendeznek majd.

Kovacsics "Koksza" István 2024.03.17.

A gyerekek kedvence: a madártej

Mindenki ismeri, főleg a gyerekek nagy kedvence. De melyik madárnak a teje? – kérdezi sok kisgyerek. A madártej francia eredetű desszert, és a neve inkább arra utal, hogy a kész édesség olyan, mintha kis fehér madarak úszkálnának a sodó tetején. Egy másik teória szerint vándorkifejezésről van szó, mely olyan ételt jelent, ami nem is létezik, mert olyan finom, amit csak elképzelni lehet.

Szerző és fotó: Németh Boglárka 2024.03.16.

Hagyományőrzés és pogácsaverseny a Széchenyi téren

A Nemzeti Művelődési Intézet Győr-Moson-Sopron Vármegyei Igazgatósága és a Kossuth Rádió jóvoltából hagyományőrző programokkal, érdekességekkel, kézműves foglalkozásokkal, népi játékokkal és pogácsa versennyel készültek a győrieknek szombat délelőtt. A Széchenyi tér telt meg programokkal, ahol egy gasztrobuszban egy győri ételt is elkészítettek a szervezők.

Győr+ 2024.03.14.

Panír premier ma este a Győr+ TV-ben!

Kovacsics „Koksza" István, Panír című főzőműsorunk séfje ezúttal a sárgarépás muffin-készítés rejtelmeibe avat be! Kezdés 19.25-kor a Győr+ TV-ben és itt, online is!

Kárpát Zsolt 2024.03.07.

Húsvéti készülődés

Érdemes időben felkészülni a húsvéti ünnepekre, nem utolsósorban a konyhában is. A füstölt sonka, a csülök, a szalonna és persze a tojás is kihagyhatatlan hozzávalói az ünnepi menünek.

Kárpát Zsolt 2024.03.05.

Aranyérmes a győri böllérmáj

Első helyezést ért el a Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum három tanulója ifjúsági csapat kategóriában a kapuvári böllérfesztiválon.

Győr+ 2024.03.01.

Közös gasztró-sikert ünnepeltek a győri intézmények

A győri Széchenyi István Egyetem színeiben indult három tehetséges fiatal nemrégiben a X. Kapuvári Böllérmáj- és Gasztronómiai Fesztiválon, ahol csapatuk ifjúsági kategóriában első helyezést ért el. A Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum tanulói az egyetem tulajdonában lévő vendéglátóhelyeken töltik szakmai gyakorlataikat, ahol felkészítették őket a versenyre. A diákok már a gasztronómiai világbajnokságra és olimpiára készülnek.

Kárpát Zsolt 2024.02.29.

Panír premier ma este 19.25-kor a Győr Plusz TV-ben!

Egy hamisítatlan magyar ételnek - sokunk gyerekkori kedvencének - az aranygaluskának az elkészítését mutatjuk meg a mai adásban! Kezdés 19.25-kor a Győr+ TV-ben és itt, online!

Kovacsics "Koksza" István 2024.02.26.

A magyar aranygaluska Koksza-módra

Az aranygaluska egy igazi magyar desszert. Bár, ha belegondolunk, nem is desszert, főfogásként is megállja a helyét. 1862-ben Jókai Mór, Kakas Márton álnéven írt egy esszét a Vasárnapi Újságba, melyben egy olyan receptes gyűjteményt hiányol, melyben „tisztán magyar” ételek szerepelnek. Készített egy listát ezekről a tipikus magyar ételekről, ezen pedig ott találjuk a tordai aranygaluskát is. Mi készítsük el ennek a hagyományos finomságnak a Koksza-féle változatát!

Hirdetés