Hekkes és lángosos fagyi is kapható a Balatonnál

Győr+ Fotó: utisugo.hu
2024.07.01. 17:29

Május végén nagy hírverést kapott a balatoni hekk névre keresztelt fagylaltkülönlegesség, ami nem csoda, hiszen keveseknek jutna eszébe halas fagyit készíteni. A sajtos-tejfölös lángosos fagylalt szintén sok kérdést vet fel, az átlagfogyasztót biztosan elgondolkoztatja: vajon milyen íze lehet a bizarr ízkombinációnak?

Milyen az íze és hogyan készül a balatoni hekkes fagyi?

A fagylalt maga kissé sós, a hekk nem olyan erőteljes benne. A sós és az édes íz finoman keveredik, egy kis mustár is kivehető halványan, ám az utóízében már érezni lehet a halat – jellemezte a balatoni hekkes fagyit a lap. A beszámoló szerint a kanálban látszódtak a rostok is, ami nem meglepő, hiszen a fagylalt megálmodója, Pálfi Attila azt nyilatkozta nemrég, hogy a szomszédos büfében készült hekket használják alapanyagnak, amiből kiszedik a szálkát, majd egy tejszínes pástétom készül belőle, és fagyival keverik össze.

Hekkes fagyi / utisugo.hu

A sajtos-tejfölös lángosos fagylalt

A sajtos-tejfölös lángos és a fagyi kombinációja is furcsa lehet, valahogy mégis működik – állapítja meg a lap. A készítmény nem túl édes, az íze emlékeztet a lángosra, de inkább a tejföl dominál. A krém lángostésztát is tartalmaz apró, ropogós darabokban.

Forrás: utisugo.hu

Kapcsolódó témák: #balaton | #fagylalt | #gasztronómia | #lángos |