Gesztenyés és epres sört is kóstoltunk a Radón!

Szerző és fotó: Szigeti Sándor
2023.09.19. 13:33

Nem csak a kiváló halételek miatt volt érdemes kilátogatni a III. Győri Halnapokra! A sörínyencek különleges csemegékre bukkanhattak a standokon!

Halburger, harcsagyros és a hagyományos pörcös-túróstészás halpaprikás mellett a sörkedvelőknek is érdemes volt kilátogatniuk a hétvégi eseményre, több helyen is egészen különleges söröket lehet kóstolni.

Almás réteses (!) és pisztáciás sört, mangós búzát is mértek a Radó-szigeten a jól ismert típusok mellett, és ami talán ennél is meglepőbb volt, hogy nemcsak különlegesek, de kimondottan finomak is voltak a csapra vert tételek!

Az almás rétest és a pisztáciát meghagytuk legközelebbre, egy pohár gesztenyés és egy pohár epres csapolt sörre azonban rápróbáltunk.

A gesztenyés sör – amely ráadásul egy magyar főzde terméke – kellően testes, tért ölelő és a gesztenyére oly jellemző édeskés ízzel, a végén kellemes keserű lecsengéssel. Kimondottan többszöri fogyasztásra is javallott, nem valamiféle különcség.

A belga epres sör természetesen egy gyümölcsös ízrobbanás – mi mást is várhatnánk tőle – masszív üdítő jellege miatt elsősorban talán a hölgyek és a sörök világával csak most ismerkedőnek javasolt, ugyanakkor szintén minőségi és izgalmas sörcsemege.

Bár a halételek első számú kísérőjének hagyományosan a borokat tartják, elmondható, hogy a győri halnapokon azokon is megtalálhatták a számításukat, akik valamilyen jóféle malátalével kísérték volna le a főfogást.

Kapcsolódó témák: #gasztronómia | #Győr | #halnapok | #sör |