Hawaii ízvilágát hozták el nekünk a győri srácok

Havassy Anna Katalin Fotó: Ács Tamás
2023.05.20. 10:50

Győr egyik legújabb vendéglátó helyét, a Paradise Bistro-t fiatal vállalkozók nyitották nemrég, akik láttak fantáziát a városban és abban, hogy olyan ízeket hozzanak el nekünk, amelyeket eddig többnyire ismeretlenek voltak. Például kóstolhatjuk a népszerű szigetvilág, Hawaii finomságait és haraphatjuk a roppanós wrapokat is.

A Paradise Bistro a győri belváros szívében, a Dunakapu téren nyitotta meg kapuit április végén, két fiatal helyi vállalkozó bátorságának köszönhetően. Baralovics Milán és Fuhrmann Gergő barátok és üzlettársak, utóbbival beszélgettünk.

„Mindkettőnk belevágott már egy vállalkozásba korábban: Milán a poke bowlokat, én pedig a wrapeket próbáltam népszerűsíteni. Sokat beszélgettünk, kóstoltuk egymás ételeit, s úgy döntöttünk, hogy közösen kellene folytatni! Ennek eredménye lett a nemrég megnyílt Paradise Bistro” – kezdte Fuhrmann Gergő, aki annak idején felszolgálóként végzett, majd dolgozott, s mindig arról álmodozott, hogy egyszer majd saját vállalkozásba fog. 

Mindenképp olyat szerettem volna nyújtani, ami még nincs Győrben. Budapesten egy étteremben egy wrap volt az étlapon és én azt kértem. Akkor kezdtem el gondolkozni, hogy ezt végülis lehet variálni, szinte végtelen módon. Lehetne mondjuk mindjárt egy rántotthúsos is, ami biztos siker lenne, gondoltam. Hiszen egy 30 centis tortillatésztáról van szó, amit megtöltünk mindenféle finomsággal. Ezért is tetszett nagyon, mert ezzel tényleg a vendégek kedvében lehet járni, s nem kell mereven ragaszkodni az étlaphoz” – emlékezett vissza Gergő, aki azt is elmondta, ne olyan tésztát képzeljünk el, mint a dürümé, mert az egy kicsit édesebb. Egyébként saját maguk kísérletezték ki a leginkább megfelelő tésztát, amely finom, ropogós és esztétikus is.

Többen is mondták amikor rendeltek, hogy örülnek neki, hogy nem megint pizza, vagy hamburger, hanem valami más, aminek az összeállításába ők is beleszólhatnak, ha éppen nem találnak fogukra valót az étlapon. Rugalmasak vagyunk, mert mindenki mást szeret. Ami megtalálható a konyhán, miért ne tegyük bele, ha a vendég kéri?! Egyébként örültem is minden visszajelzésnek, mert abból is rengeteget fejlődtünk. Például a rántott húsos wrapbe azért került szósz, mert több vendég is jelezte, hogy anélkül egy kicsit száraz. Hallgattunk rájuk és bejött! – mesélte, majd azt is elárulta, hogy titkon az a cél lebegett a szeme előtt, hogy körülbelül egy év múlva már a belvárosban kínálhassa a wrapjeit. Aki pedig keményen dolgozik, többnyire megvalósítja az elképzeléseit, hiszen Gergővel most a Dunakapu téren beszélgetünk.

Jó döntés volt, hogy Milánnal összefogtunk, hiszen azért ketten könnyebb. Megosztjuk a feladatokat, átbeszéljük a terveket, teljes egyetértésben dolgozunk. A poke bowljai pedig már korábban is zseniálisak voltak. Ezek a tálkába pakolt, a legjobb nyers alapanyagokból készült finomságok Hawaiiról származnak, az ízviláguk is azt a paradicsomi állapotot idézi. Az szoktuk mondani, hogy tulajdonképpen olyan, mint a sushi, csak mi tálkába tálaljuk. Használunk például sriracha majonézt, wakamet, ami tulajdonképpen egy alga és tengeri mustárnak is hívják, és edamame babot is. A lényeg, hogy minden roppant egészséges hozzávaló a legfrissebb legyen, s a tálka sok-sok színben pompázzon. Pont mit Hawaiin! – mosolygott Gergő, aki azt is elmondta, nagyon örülnek, hogy ezekkel az ételekkel új távlatokat is megnyithatnak, hiszen tökéletesen illeszkednek a különféle életmódváltó programokba is: friss és tápanyagdús alapanyagok, alacsony kalóriatartalom és sok-sok vitamin.

„Úgy gondoljuk, a győriek nyitottak az újdonságokra, örömmel próbálnak ki új ízeket is, akkor is, ha eleinte egy kicsit bátortalanok. Érthető, nem a megszokott látvány és textúra várja őket, de az első pár villa után jó látni az arcokon az elégedettséget. Azt is tapasztaljuk, hogy a győriek többségét nagyon is érdekli, hogy mi kerül eléjük és az vajon egészséges-e. Ez pedig úgy vélem, egy nagyon előremutató gondolkozás.” – jelenttette ki, majd azt is elmesélte nekünk, hogy az ő életében már csupa jó dolgot hozott, hogy belevágott a vállalkozásba.

„Életvitelszerűen két éve élünk Győrben, előtte Abdán laktam. De mióta megnyitottam a wrapes üzletet, majd Milánnal belefogtunk a Paradise-be, azóta érzem magam igazán győrinek. Otthonomnak érzem a belvárost, a teret, élvezem, hogy az emberek mosolyogva jönnek be hozzánk, vagy már visszatérőként rendelnek házhoz. Tényleg igaz, hogy az ételeknek közösségteremtő ereje is van!” – mondta, s azt is hozzátette, hogy az alkalmazottakkal együtt nagyon várják már, hogy megnyithassák a teraszt, mert sajnos az időjárás egyelőre nem volt velük. A győriek mindig is szerettek finom falatok mellett beszélgetni, kikapcsolódni, s erre is tökéletesen alkalmas ez a város. Mindig van valami rendezvény, vidámak az emberek és örülnek minden újdonságnak. Szeretnénk, ha minket és az ételeinket is legalább annyira megszeretnének, mint sok-sok más, mára már legendássá vált éttermet…” – zárta Fuhrmann Gergő, Győr legújabb bisztrójának egyik megálmodója.

Galéria: Ács Tamás