Ezüstérmet nyert a győri szarvasgombás pizza

Szigeti Sándor Fotó: P7 Pizza powered by Piaggio&Lázár Chef
2023.05.10. 20:33

Rangos olasz pizzasütő bajnokságon vett részt Suszter Attila, a győri D'Alíz pizzázó tulajdonosa. A kiváló pizzaséf egy szarvasgombás kreációval nyűgözte le a szakmai zsűrit.

Egy kicsit izgultam a verseny előtt, hiszen ezen a megmérettetésen főként hagyományos nápolyi pizzákat készítettek, én pedig egy klasszikus olasz (pizza classica) tésztával készültem. Szerencsére ezzel is jól szerepeltem, hiszen az összetett versenyben ezüstérmes lettem, és a legszebb pizza kategóriában ugyancsak második helyen zártam” – mondta el Attila a Győr+ Média érdeklődésére.

Huszonöt dekás tésztával kellett nevezni, amire én édes szalámit, koktélparadicsomot, mozarellát és vizes Fior di latte sajtot, valamint szarvasgombakrémet és szarvasgomba olajat tettem, végül az egészet megszórtam friss bazsalikommal és ehető virággal még különlegesebbé” – árulta el a dobogós recept titkát a pizzaséf.

Suszter Attilának nem ez volt első hasonló megmérettetése, számos hazai és nemzetközi versenyen bizonyította már szakmai felkészültségét és kreativitását, pizzériája pedig több díj után jelenleg is vezeti a Helló Vidék TOP 10-es ranglistáját a vidéki pizzériák között.

Kapcsolódó témák: #gasztronómia | #Győr | #pizza |