Címke: gasztronómia
Hirdetés
Szarka Zsófi 2020.04.24.

Mediterrán reggeli – Töltött kalács

Ez a finomság most nem sós étel, hanem a lehető legcukrosabb. Nagyon ritkán készítjük, de felnőtteknek és gyerekeknek nagy ünnepnapot jelent, ha kisül a töltött kalács.

Szarka Zsófi 2020.04.16.

Kamrasöprés: Színes sóskafőzelék

Hova tűntek a színes, festett tojások? Például a szép, krémes, zöld sóskakrémbe, amit még izgalmasabbá lehet tenni egy kis kreativitással.

Szarka Zsófi 2020.04.14.

Kamrasöprés: Répatorta

Mi lesz a sok csokitojással, húsvéti nyuszival? Azt javaslom, hogy gyors és egészséges süteményeket díszítsünk vele, így biztosan elfogy minden csokoládé és közben vitamin is jut a szervezetünkbe.

Szarka Zsófi 2020.04.12.

Felvidéki rakottas

Felvidék húsvéti szokásainak egyik fontos eleme a terített asztal rakott szendvicse. Parfümfelhőben, sok locsoló után mindenki ezt várja a legjobban. Egyszerű, klasszikus és a miénk.

Szarka Zsófi 2020.04.07.

Kovászos fonott kalács

Az igazi csoda! Kenyereket, túrós batyut, pizzatésztát készítek általában a kovászból, de a kovászos fonott kalács valami egészen más. Az illat és ez az állag újraírta a pékáru fogalmát.

Szarka Zsófi 2020.04.04.

Vöröslencse főzelék sült sonkával

Kezdetét vette nálunk a húsvéti készülődés, ami idén csendesebb, de mégis tartjuk a hagyományainkat, főként a konyhában.

Szarka Zsófi 2020.03.24.

Zebrasüti

Kakaós kevert sütemény citromos túrókrémmel vagy akár finom baracklekvárral. A hétköznapi egyszerű finomságok sorát gyarapítja.

Szarka Zsófi 2020.03.07.

Szaftos sertés lapocka

Divatos és hangzatos a „pulled pork” étel, azaz tépett sertés. Egyre több burger és szendvics kapja meg töltelékként, de nem is tudjuk, hogy mennyire egyszerű is ez a húskészítés.

Hirdetés