Klasszis: tizenkilencre húztak lapot, megérte!

Szigeti Sándor Fotó: MekliZ Fotó
2023.04.13. 11:03

Klasszis Bisztró néven nyílt új étterem az egykori Tio Pepe helyén Nádorvárosban hét hónappal ezelőtt. A bisztró vezetőit arról kérdeztük, milyen szezonra számítanak.

„Tizenkilencre húztunk lapot, hiszen éppen a covid-járvány idején döntöttük el, hogy nyitni fogunk majd kiszámíthatatlan rezsi-, és nyersanyag árakkal szembesültünk. A kezdetektől fontos volt, hogy nem egy újabb győri étteremben gondolkodtunk, hanem egy különleges, családias hangulatú bisztróban, ahol a vendégek tényleg otthon érezhetik magukat, és ahová barátként térnek vissza” – hangsúlyozza Meronka Mónika.

„Sokat jártunk külföldön, így például Olaszországban, és mindig is az autentikus ízeket és helyeket kerestük. Ezeknek a hangulatát szeretnénk visszaadni itt Győrben is, amelybe egy picit belecsempésszük a saját kreativitásunkat. A borkínálatunkban is olyan pincéknek a tételei szerepelnek, ahol személyesen is jártunk. A friss alapanyagokat győri és Győr környéki termelőktől szerezzük be, számunkra ez is nagyon fontos” – mondja Mónika férje, Horváth “Istyu” István, aki korábban többek között az Audiban dolgozott vezető séfként, ahol napi 2500 emberre főztek.

„Bár csak hét hónapja nyitottunk, nagyon bizakodóak vagyunk. A Márton-napi, karácsonyi, nőnapi rendezvényeink, a saját Oktoberfestünk mind telt házzal mentek, gyakorlatilag meg sem kellett hirdetni őket. Az idei évben pedig már szépen jönnek a foglalások ballagásokra, esküvőkre, születésnapokra és osztálytalálkozókra. A napi menünk is nagyon népszerű, sokan jönnek hozzánk, reméljük, az idei évünk is sikeres lesz” – teszi hozzá Horváth István.

„A szilvás gombócunk házilag készül, saját lekvárt főzünk a desszertjeinkhez, népszerű a sült kacsa házi burgonyafánkkal és joghurtban pácolt szűzpecsenye, és persze vannak spanyol és mediterrán ételeink is. A hagyományos fogások mellett igyekszünk mindig valami különlegességgel is meglepni a vendégeket, a kollégáinkat folyamatosan tovább képezzük” – emeli ki a séf.

„A téli időszakban is hatékonyan és gazdaságosan tudtunk működni. A sütők nem mentek feleslegesen, rövidített nyitvatartást vezettünk be, a hűtőkapacitást az évszakhoz igazítottuk, ami szerencsére a beérkező számlák végösszegén is meglátszott.

Bár az április idén is szeszélyes, előbb-utóbb beköszönt a nagybetűs tavasz, nyitnak a kerthelyiségek, elkezdődik az igazi szezon, amelyre mi is meghosszabbított nyitvatartással készülünk. A nyár után Győrben a késő őszi és téli időszak szintén nagyon erős a hagyományos céges rendezvények miatt, ezért úgy látjuk, hogy egy tervezhető és jó év áll előttünk” – mondta zárásként Meronka Mónika.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #gasztronómia | #Győr | #vendéglátás |